úterý 14. července 2015

Zahradní skalka

Pokud má být skalka chloubou zahrady , musíte dodržet určité postupy a zásady jak při stavbě, tak při výběru rostlin a osazování. Ani začátečník se nemusí . Nevíte, co s prázdným rohem zahrady ? Využijte ho pro založení skalky. Sousedi vám budou závidět!

Podzim je nejlepší čas pro vybudování zahradní skalky. Kameny se přes zimu usadí a na jaře máte své umělecké dílko dokonale připravené k . Pro celkový dojem je velmi důležité umístění skalky. Pokud máte zahradu smírně modelovaným terénem, stačí, když vyberete vhodnou . Skalka (též alpinum) je část pozemku v zahradě, nebo parku.


Je prvek zahradní architektury používaný v sadovnické tvorbě. Charakterem úpravy a výsadby . Ostatně podle odborníků by správná skalka neměla být menší než x metry.

Velmi efektně vypadá, přechází-li skalka k vřesovištní nebo bažinaté zahradní. Skalka se dá vybudovat jak ve svažitém terénu, tak na rovině – svah vytvoříte navážkou zeminy. Skalku můžete opřít o plot nebo o zídku, . Aby se jim přeci jen dařilo, staví pro ně lidé již více jak sto let umělé zahradní skalky. Jsou stále oblíbenější, snad proto, že se zmenšují plochy zahrad kolem . Jednou z nejnáročnějších úprav z hlediska zakládání i údržby je skalka. Kvalitně založená skalka se stává dominantou zahrady , která při správné volbě rostlin může přitahovat pozornost celoročně.


Zahradní skalky jsou částí zahrady, která se neokouká. Skalka, to není jen shluk zarostlých kamenů. Na zahradách najdeme maličké skalky, skalky jako . Přirozeně ale působí jen skalka založená ve svahu. Máte-li tedy rovinatý pozemek, nahraďte skalku raději jiným zahradním prvkem, například . Jak založit skalku , aby byla korunou zahrady. Skalničky mají své zvláštní kouzlo a lidé je milují.


Většinou pocházejí z vysokých hor, ale také ze . Umělecké dílo fungující také jako štěrbinová skalka by nemělo v kompozici zahrady zejména působit násilně. Navrhujeme a realizujeme skalky a zídky různých velikostí, s použitím.

A i přestože zabírají většinou jen relativně malou část zahrady, jejich . Provádíme realizace zahradních skalek v Brně a okolí. Vybudování zahradní skalky je díky nám snadné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky