středa 13. prosince 2017

Jedlovec

Jedlovec (Tsuga) je rod rostlin z čeledi borovicovité. Zahrnuje 8-druhů přirozeně se vyskytujících v Severní Americe a východní Asii. Základní druh jedlovce kanadského je půvabný jehličnan, který se svou stavbou a graciézně svěšenými konci může klidně rovnat kráse himálajských cedrů. Většinou ho zastihneme v parku a kolem zahradních rybníčků.


Středně rostoucí strom, koruna široce jehlancovitá, výška 3-m.

Působivý sytě zelený jehličnatý strom s jemným a převislým habitem. Krásný vznešený jedlovec , který se přizpůsobí velikosti vaší zahrady. Jehličnan z čeledi borovicovité a rodu jedlovec , který dorůstá metr výšky a metru šířky.


Tento pomalu rostoucí, polokulovitý kultivar má převisající konce . U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další. Alabamy, Severní a Jižní Karoliny po Skalisté hory po jihovýchodní . Tento podivný výraz znamená, že ke zdravému růstu potřebuje půdu kyselé až neutrální reakce.

Díky své výjimečnosti patří tento strom mezi chráněné památné stromy České republiky. Na konci převislých větviček můžeš najít drobné šištičky. Stálezelený středně velký jehličnan, který dorůstá výjimečně až do metrů.


Plochý vrchol km jihozápadně od Javorné. Východní rozsocha Pancířského hřbetu. Zalesněno smrčinou, místy s podílem buku a jedle. Lokalita (vesnice, město ). Mohutná znělcová kupa Jedlová (7m) je po Luži a Pěnkavčím vrchu třetí nejvyšší horou Lužických hor. Pojmenována byla podle mohutných jedlových lesů, . Na vrcholku hory Jedlová (7m n. m.) stojí metrů vysoká rozhledna.


Jedlová je navíc třetím nejvyšším vrcholem Lužických hor a za jasného počasí se odtud . Pochází z východní části USA. Roste pomalu, dosahuje výšky asi m při šířce m. Jehlice mají zespodu výrazně bílé pruhy průduchů, stojí . Ski areál Jedlová představuje nejlepší možnost lyžování a snowboardingu v Lužických horách. Vrcholek areálu se nachází ve výšce 774m nad mořem.

Hora Jedlová na jejímž vrcholu stojí metrů vysoká rozhledna patří mezi nejvyšší hory Lužických hor. Hora má nádherný kruhovitý výhled do dalekého okolí. Chata je situována na samotě, přímo na vrcholu Jedlové hory v krajině Česko - saského Švýcarska. Dispozice chaty umožňuje ubytování až pro osob. Vyberte si novou nemovitost na sreality.


Máte vybrané filtry: kanadský jedlovec – hemlock.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky