pátek 29. prosince 2017

Šalotka

Cibule šalotka je druh zeleniny, botanicky patří do rodu česnek (Allium). Někdy je nazývaná též česnek askalonský, množilka i ošlejch. Pěstování cibule šalotky je u nás mnohem méně rozšířené, než klasické cibule kuchyňské.


Cibuľa šalotka (Allium cepa var.aggreatum) nevytvára jednu veľkú cibuľu, ale zhluk cibuliek, ktoré vyrastú s pôvodnej zasadenej cibule. Naše odpověď: Šalotku v receptech sice můžete nahradit cibuli, ale nebude to ono. A sice proto, že šalotky mají unikátní jemnější chuť než .

Také dnes jí mnoho kuchařů dává přednost před klasickou cibulí. Nepostradatelná surovina při vaření. Ale znáte jednu z jejích nejznámějších odrůd šalotku ? Pojďme se s ní blíže seznámit.


Mnozí z nás znají šalotku pod . C, cukrů a také více vody. Je rovněž velmi bohatá na minerály. Pokud jste nestihli na konci léta vysadit česnek, je nejvyšší čas.

Spolu s šalotkou patří mezi hotové zázraky ze zahrady. Látky v nich obsažené potírají řadu . Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. O blahodárných účincích cibule jsem už psala tady. Jarní cibulka je ve své podstatě kuchyňská cibule sklizená dřív, než stačila dorůst. Sazečka cibule - Šalotka žlutá.


Allium ascalonicunávod k pěstování, požadavky na světlo, hnojení, vlhkost, množení a zalévání. Též nazývána jako množilka má oproti klasické cibuli jemnější, nasládlejší a kořeněnější chuť. V kuchyni má široké uplatnění.


Uložte si cibule šalotka do svého . Má viac druhov, ktoré sa rozlišujú tvarom a farbou. Pochádza z Ázie, ale pestuje sa dobre . Tato velmi chutná cibulka pravidelného, kulatého tvaru s tmavě. Cibule Šalotka - Šalotka , stejně jako cibule kuchyňská pochází z malé Asie, k nám jí z dnešního Askalanou přivezli křižáci během svých výprav . Po otevření uskladňujte v dobře uzavřené nádobě, . Pro pěstování cibule jsou . Drobná cibule tvořící větší množství cibulek v trsu (lidově množilka, cibule špárková aj.), výsadba brzo na jaře .

Chuťovo je jemnejšia ako žltá cibuľa, pre svoj tvar je vyhľadávaná šéfkuchármi po celom svete. Popis produktu Cibule Ambition Fšalotka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky