pátek 8. prosince 2017

Cibule

Cibule obecná se pěstuje v mnoha různých odrůdách, lišících se tvarem i barvou. Pěstuje se ze semen nebo, aby vyrostla velká, ze sazeničky. Jedná se zpravidla o podzemní orgán, ale někdy může částečně přesahovat nad zemský . Máte ve sklepě či v lednici cibuli ? Pokud ano, tak vězte, že jste majitelem neobyčejného zázraku v docela obyčejném balení.

Nejen česnek, ale i cibule působí jako přírodní antibiotikum bez vedlejších účinků. Je jedním z nejúčinnějších přírodních pomocníků i při řadě . Nejsou v našich končinách novinkou jako batáty ani nevypadají exoticky jako avokádo. Přesto si cibule a česnek v ničem nezadají s jinými . Cibule kuchyňská (latinsky allium cepa) léčí a dezinfikuje organismus, odhleňuje při kašli, . Získejte kvalitní Česnek a cibule v Tesco.


Nakupujte v obchodu nebo online.

Sbírejte Clubcard body za váše nákupy. Vhodný čas pro sklizeň cibule závisí na způsobu jejího pěstování i na poloze místa, kde ji pěstujeme. Ranější sklizeň mají cibule vypěstované . Typické štiplavé aroma cibuli dodává silně éterický olej.


Tvoří ho více než sto různých látek, z nichž je nejhojněji zastoupen allicin. Ten má antibakteriální i . Většina lidí nemá ani tušení, že cibule je doslova přírodní lékárničkou, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Má nepřeberné lékařské využití . Za trochu slz to určitě stojí!


Obyčejná cibule je doslova malou lékárničkou, kterou vždycky najdete ve vlastní spíži. Prohlédněte si akce a slevy na cibule a česnek, které naleznete v akčních letácích. Vytvořte si nákupní seznam a porovnávejte akce a slevy z akčních letáků z . Cibule je snad nejčastěji používanou přísadou naší kuchyně.


Málokdo však ví, že je i velmi prospěšná našemu zdraví, a o tom si dnes něco . Co bychom si v kuchyni počali bez cibule ? Podobně jako česnek slouží cibule jako úplný základ většiny jídel.

Cibule patří mezi potraviny, na které bychom neměli zapomínat během celého roku. Je plná minerálních látek jako draslík, sodík, vápník, hořčík, mangan, železo , . Ať se jedná o cibuli syrovou, vařenou či opraženou má řadu vlastností, které musíte znát. Co vlastně cibule obsahuje a jak nám prospívá?


Ve čtvrté knize Mojžíšově se píše, že když Izraelci putovali Sinajskou pouští, toužili po takové stravě, jakou jedli v Egyptě. Pro mnohé obyčejná cibule však v sobě skrývá také vysoký obsah vitamínů C, zinku a železa. Spolu s česnekem byla odpradávna využívaná .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky