pátek 22. prosince 2017

Mulčování posekanou trávou

Pokud jde o okrasné trávníky, obvykle se doporučuje mulčování střídat se sběrem posečené trávy do sběrného koše, aby . Tráva by měla být posekaná nadrobno a dáváme jí na záhony cca - 5cm. My se nebudeme zabývat stylem střihu trávníků, ale mulčováním prostřednictvím trávy. Posekaná tráva dokáže fungovat jako vynikající mulč.


Nejlepší je dusík z trávníku znovu využít.

Nasekanou trávu můžete dát pod . Prozraďte mi, jestli tedy někdo víte, jak se chová mulč z trávy posekané sekačkou ,když jej nasypu okolo stromku (jabloň, hrušeň). Budete překvapeni, jak rychle půdní organizmy vyřeší problém s posekanou trávou. V závěru ještě připomínáme, že vrstva mulče chrání půdu, . Může to být sláma, posekaná tráva , listí, kůra, rostlinný odpa nebo z těch . I občasné mulčování trávníku, které prostřídáte se sběrem trávy do koše, bude k. Jak zajistit rostlinám potřebnou vláhu bez nákupu mulčovací kůry: Zkuste posekanou trávu. Posekané trávy by bylo velké množství, a po zmulčování by se rozkládala .

Promyslíme si účel a druh mulče , materiál a způsob uložení. Na klasický zeleninový záhon můžeme použít posekanou trávu a bude pro tyto . Některým obyvatelům města vadí, že na trávnících zůstává ležet posekaná tráva. Na zdravotní potíže upozorňují hlavně lidé ze sídlišť, kteří trpí . Záhonky s jednoletými plodinami můžeme mulčovat nejlépe slámou nebo tenkou vrstvou posekané trávy , cca – cm. Trávu je lepší nechat nejdříve zavadnout . Tak jsem si říkala, jestli by nešlo seno nebo posekaná tráva také použít třeba kolem malin, rybízu apod. Příprava záhonu na mulčování trvalek v první řadě spočívá v jeho odplevelení.


Mulčovací kůra je při větší spotřebě . Patříte k těm majitelům trávníku, kteří si neví rady s posečenou trávou ? Vyjdete-li z úvahy, že se jedná o. Od sena není daleko k mulčování. Tráva musí být vždy posekaná nakrátko, a aby bylo mulčování účinné, měla by se sekat – krát týdně. Nebo kompostovat, ale též mulčovat! Co si počít s čerstvě posekanou trávou ? Loni jsem všechnu posekanou trávu hrnula pod živý plot z ptačího .

Všichni řešíme, co s posekanou trávou – mulčovat , nebo posbírat do sběrného koše? Mnohdy členitý terén zahrady vyžaduje chvíli to, a chvíli . Jedním z nejběžnějších způsobů je mulčování pomocí černé netkané. Právě posekaná tráva je ideálním materiálem pro mulčování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky