čtvrtek 11. září 2014

Habr dřevo

Dřevo šedobílé, čisté, matné, skoro bez lesku, šťavnaté až ke dřeni. U starých habrů bývá uvnitř nahnědlé a pruhované, toto jádro znehodnocuje dřevo. Nemá barevně odlišené jádro a zbarven je šedobíle.


Póry má neviditelné, dřeňové paprsky četné a velmi výrazné. Habr má velmi pevné a houževnaté dřevo s . Vše co potřebujete pro Vaší práci se dřevem a nejen se dřevem - Habr.

Tvrdost dřeva má význam řešit např. Smrkové dřevo náleží v současné době mezi nejrozmanitěji používaná měkká. Jelikož habr po řezu snadno regeneruje, byly jeho větve dříve používány pro . Také neplatí, že čím tvrdší dřevo , tím vhodnější je pro venkovní použití – ve vlhku se habr rozkládá rychleji, než mnohá měkká dřeva , pod vodou ho překoná i . Nejvyšší výhřevnost ze všech stromů má habr , za který si však připlatíte. Na topení v krbu nebo kamnech používejte jen vyschlé dřevo. PALIVOVÉ DŘEVO - HABR CM - SUCHÉ - Sypané - cm.


Dřevo habru je roztroušeně pórovité, s vlnitými letokruhy, bez zbarvení jádra. Habr je z našich dřev nejtvrdší a touto vlastností se může srovnávat jen s akátem či javorem babykou.

Velmi podrobně si představíme jednotlivé dřeviny (skupiny dřevin), které u nás naleznete v nabídce. Dřevo je husté, stejnoměrně šedobílé až hnědobílé. Svalnatý kmen a tenká kůra. Děd s vnukem na vozíku jedou za habrem.


Rozdíl mezi bukem a habrem. Skládané dřevo : Materiál bedny a samotná práce s její výrobou. Tvrdé palivové dřevo (buk, dub, habr ) neštípané v celých kládách.


Délka polen 2-m nebo celé délky. Palivové dřevo nejvyšší kvality rozvážíme zdarma do obce Habry. Obecně nejvíce výhřevné je listnaté dřevo DUB, BUK a JASAN.


Absolutní výhřevnou špičkou je HABR. Odpověď je jasná: Pochopitelně dřevem. Dub Dubové dřevo je jedno z nejžádanějších už odedávna.


Akátové dřevo je těžké, velmi tvrdé, značně pružné a houževnaté. Jasanové dřevo je pevné, tvrdé, houževnaté, z našich dřevin je nejpružnější. Naše dřevo není jen dřevo , je to služba, která zákazníkům přináší:.


Většina krbů a kamen je navržena pro spalování dřeva a dřevěných. Nejlépe je na tom zřejmě buk a habr , který rychle vysychá a lehce se .

Buk patří u nás společně s habrem a dubem mezi nejkvalitnější palivové dřevo. Buk a habr je charakteristký velmi nízkou popelnatostí a má vysokou . Mezi tvrdým palivovým dřívím je nejvíce výhřevné tvrdší listnaté dřevo : dub, buk, bříza a jasan, absolutním šampionem je pak habr. Laky a lazury na dřevo HABR.


Ošetřete dřevěný nábytek, schody, pergolu nebo dřevěné obložení kvalitními laky a lazurami. Prodloužíte tím životnost každé . Rovnané dřevo zabaleno na paletě v rašlovém obalu Eurofix D= 1Š = V = 1= V 25m3. Toto dříví je vhodné pro topení v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky