pátek 19. září 2014

Karambola pěstování

Běžně se karambola množí semeny ale ty rychle ztrácejí klíčivost a proto by se měly. Pokud uvažujete, zda karambolu pěstovat doma, neváhejte a pusťte se do toho. Pokud jste ji neochutnali, zkuste to, lze ji . Rostlina nesnáší přesazování, proto přesazujeme jednou za rok a při tom dáváme pozor na poškození kořenového balu. Podívejte se, jak ji pěstovat doma.


Vyséváme do obyčejného substrátu.

Today I cut and eat my first starfruit, I also look for seeds in the fruit as well as show you my sprouting tree. Pochádza z tropických nížinatých oblastí . Rozšíření: Pochází z jihovýchodní Asie, dnes se pěstuje v tropech . Fíkus (Ficus carica) se v teplejších oblastech naší republiky dá pěstovat i venku. Je velice citlivá na chladno. Na půdu nemá vyhraněné nároky, vyhovují ji půdy . Fotografie a popis plodů exotického ovoce, návody na pěstování , diskuse,.


Původ: Averrhoa pochází z . Pro nás exotickou karambolu poznáte podle průřezu typického hvězdicovitého tvaru a voskově lesklé slupky.

Při výběru si dávejte pozor, aby . V zemích, kde se pěstuje a kde je jí dostatek se zpracovává na . Upozornění: poslední kus skladem! Datum dostupnosti: Informujte mě, až bude k dispozici. Averrhoa carambola (Averhola karambola ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Pěstování v ČR: Semena – vysoká.


Možno pěstovat v bytě, vytápěném skleníku , v létě venku. Plody tohoto stromu jsou široce pěstovány pro použití v kulinářských . Nakrájená karambola vypadá velice dekorativně. Dnes se salak pěstuje hlavně v Thajsku a našel si cestu i na náš trh. Koupila jsem si karambolu , uvnitř byly tři semínka.


Karambolu si lze vypěstovat i doma. Stačí když se semena zasadí do pěstebního substrátu s pískem či perlitem. KLATOVSKO - Dva podezřelí muži vydali rostliny konopí. Na zahradě u domu pěstovali 1rostlin. Nakupujte semena karamboly na Semena.


Pochází z Indonésie a Moluk a její pěstování zůstalo omezeno převážně na . Atraktivní strom až keř jehož původ sahá do subtropických oblastí.

Plody mají originální hvězdicovitý tvar s červeno - fialovými květy a výraznou chut. Carambola získává popularitu mezi zahradníky. Je snadné růst a chuť a užitečné vlastnosti činí strom zvláště cenným.


Hurmikaki – Ebenovník rajčiakový (Diospyros kaki) je opadavý strom, ktorý sa pestuje takmer v každej subtropickej krajine.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky