pátek 26. září 2014

Kamenná zídka

Myslím, že z jejich zkušeností lze čerpat i dnes, kdy je přehršle nabídek stavebních materiálů. Kamenná zídka stavěná na sucho není zdaleka tak náročná, jak by . Stavba kamenné zídky má svá pravidla, neobejdete se ani bez matematických výpočtů. Přesto není problém její stavbu zvládnout, dokonce to . Někteří stavitelé jednoduše odstraní svrchní vrstvu zeminy a kladou kameny na tvrdé podloží, ale.

Ať už zvolíte rustikální zídku z pískovcových balvanů anebo se rozhodnete pro moderní stavbu z plochého tmavého kamene, správně . Suchá kamenná zeď Wall z přírodního kamene na zpevnění svahů, rozčlenění prostoru zahra ohraničení záhonů na sucho. Opěrná zídka na zahradě vyřeší problém nestabilním svahem, ale je rovněž. V základu je vhodné udělat drenáž z kačírku nebo kamenné drti, . Budte vítáni ti, kteří jste se proklikali až sem.


V této kapitole se vyjádřím k problematice kamenných zdí. Rozděluji je na suché zdi bez pojiva anebo vyzděné s .

Krásné suché kamenné zídky jste už určitě viděli – jsou kolem historických zahra hřbitovů nebo také na terasových políčkách. Ale můžeme si s ní vylepšit i. Cihlové či kamenné zdi zahrady mohou plnit několik různých funkcí – mohou zahradu ohraničovat, mohou tvořit přední stěnu terasy a pokud je . Suchá zídka není gabion, není pouhá kamenná zeď, je spíše zahradní úpravou podřízenou pravidlům sadovnické tvorby, výsadbou a použitím kamene je velmi . V přírodě nalezneme spoustu vhodného materiálu na výstavbu kamenné zídky , včetně plochých kamenů, velkých valounů. Dobrý nápad má pan Zdeněk . Zahradní designérce Šárce Höferové vypomáháme s realizací . S kamarádem jsme dostali zakázku na stavbu kamenné zídky. Volba padla na zelený pískovec vzhledem k lokalitě moravskoslezských Beskyd . Není nic krásnějšího, než když se taková kamenná zídka obleče do šatu z popínavých rostlin nebo převislých skalniček, případně zelených . Stability suché kamenné zídky se dociluje pomocí tření na sobě ležících kamenů.


Zdění kamenů na sucho zvládne i laik a výsledek přetrvá po generace. Nemáte někdo zkušenost se stavbou? Máme za barákem takový hodně prudký svah a chtěli bychom tam postavit zídku nebo něco, aby se to trochu . Podívejte se, jak se částečně svépomocí staví opěrná kamenná zeď se schodištěm a sklípkem.

Na stavbě se podíleli místní řemeslníci, využit . LASS kámen - kamenické práce - kamenné zídky - kamenné obklady - zahradní kamenná. Při jakékoliv volbě provedení bude vaše zídka originální. Suchá kamenná zídka není jen obyčejným stavebním prvkem, jedná se o prvek zahrady, který z převážné většiny slouží pro sadovnickou . Kamenná zeď může být prosypávána zeminou, do které se následně osazují okrasné rostliny, které zpevňují konstrukci a nahrazují tak maltu.


Stačí se inspirovat malebnými zahradami v prosluněné Provence, kamennými zídkami oddělující pastviny ve staré Anglii nebo kamennými . Nabízím realizaci staveb kamenných zdí, sklepů, zídek , dlažeb, chodníků, obkladů, plotů, schodů, podezdívek a mnoho dalšího dle Vašeho přání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky