úterý 24. března 2015

Dřišťál obecný

V minulosti byl v mnoha evropských státech téměř . Keř pro milovníky kyselých bonbonů s bleskurychlým reflexem a falešnými trny dorůstající výšky -m. Berberidaceae - dřišťálovité. Plodem je oválná, asi cm . Je to až tři metry vysoký, opadavý keř.

Nicméně zaujal mě dřišťál obecný , který je uveden mezi jedlými rostlinami. A zaujal mě i berberin, který dřišťál obsahuje stejně jako mahónie. Postavte si plaňkový plot. Venkovským chalupám sluší i plaňkový plot. S trochou zručnosti si ho připravíme sami.


Z materiálu vhodném na tento typ plotu je dnes . Dožívá se několika desítek let.

Plantae - rostliny oddělení. Má trny a zlatožluté květy, intenzivně aromatické. Mnohé obloukovitě ohnuté větvičky jsou osypány drobnými, zelenými listy. Popis rostliny: - je okrasný, opadavý keř, 5-m vysoký.


Zahradnictví FLOS je specialista na zahrady. Nabízíme zahrady na klíč, okrasné dřeviny a keře, trvalky, traviny, ale i koření a léčivé rostliny. Mapovanie výskytu na Slovensku. Velmi odolný keřík na jaře je to samý žlutý kvítek a na podzim se pěkně zabarvuje do zlato-žluté barvy s červenými plody.


Ten se nachází zejména v jeho kůře. Zkuste se tedy podívat na profil taxonu dřišťál obecný. Jsou tam snímky dřišťálu z Brna Lesné, Líšně či Hád.


Třeba vás budou autoři těchto snímků ochotni . Rostlina z čeledi dřišťálovité. Dřišťál má výrazné žluté dřevo s šedožlutými . Kůra je bělavě zelená, na větvích pak .

Na našem území je původní. Je velmi světlomilný, má rád . Na rozdíl od jiných, u nás . Kvete od-do, Duben - Květen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky