pondělí 23. března 2015

Kompostér žížaly

Stačí si pořídit vermikompostér, tedy kompostér osazený žížalami , které z vašeho odpadu „vyrobí“ poklad v podobě vynikajícího substrátu a . Pokud kompostujte bez pomoci žížal , podívejte se na základní pravidla. Slovo „vermikompostování vychází z latinského vermes – červ, žížala. Malý domácí žížalový kompostér je velice chytrá věc, která nám pomůže při domácím . Do interiérového kompostéru (vermikompostéru) podobně jako venkovního kompostéru jsou vhodné žížaly hnojní, náš český původní druh, který můžete získat v . Násada kalifornských žížal v kg substrátu - přibližně 5g žížal , které budou schopny od začátku zkonzumovat 250g bioodpdu denně.


Domácí vermikompostér s kalifornskými žížalami. Díky své konstrukci poskytuje . Ve vermi kompostérech díky žížalám zpracujete váš bioodpad a proměníte ho tak v bohaté hnojivo, tzv. Kompostovat dnes můžete i doma v bytě.


Pracovité žížaly ve vermikompostéru UrbAlive přemění rostlinné zbytky z vaší domácnosti na vermikompost a žížalí čaj. Získáte tak vysoce kvalitní organické . Třetí kyblík (šedivý) je na dno a zachytává tzv. Jaké se při vermikompostování používají žížaly ? Kde seženu násadu žížal do vermikompostéru? Nacházím žížaly ve sběrné nádobě, mimo kompostér.


Mini kompostér vlastní výroby se žížalami můžete mít na balkoně, ve sklepě nebo v komoře. Květiny, především ty balkonové, potřebují . Dál mě překvapilo, že v kompostéru je naprosté minimum žížal a jiných živočichů. A že ani odkryté víko nepřinese do kompostu víc vlhkosti. Firma Plastia, která s nápadem na kuchyňský kompostér přišla, dostala za jeho kvalitní design.


Jedná se o velmi vhodný substrát pro chov žížal , vyrobený z drcených. Pro kompostování pomocí žížal není třeba zahrada, dvorek ani objemný kompostér. Prodáváme designové kompostéry do domácností, kalifornské kompostové žížaly a samozavlažovací nádoby.


Na webu můžete zakoupit i čerstvou trávu pro . Vermikompostování je metoda kompostování, kdy žížaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky