pondělí 19. října 2015

Jak vyčistit bazén od řas

Prvním krokem je umrtvení řasy přebytkem algicidního přípravku. Když vám bazén začne zelenat, hnědnout nebo dokonce černat, je čas na boj proti řasám. Ideálním řešením je zchladit se v bazénu. A v tom je právě někdy kámen úrazu.


Právě vysoké teploty podporují růst řas a množení bakterií, . A pokud se vám podaří dostat vodu v bazénu do havarijního stavu, bez šokové terapie chlórem ji neuzdravíte.

Příčinou je jednoznačně nadměrný výskyt řas. Poradíme, jak ji vyčistit. Spory řas jsou do bazénů neustále přinášeny prostřednictvím prachu, větru a. Vyčistěte fólii pomocí Clear A. Kromě radosti nám může domácí bazén přinést i perné chvilky, a to zejména v ohledu zhoršení kvality vody. Nejčastějším problémem bývá vznik řas a . Zvláštností bylo, že se usazenina objevila na dně hned druhý den, co byl bazen vyčištěn savem a napuštěn s přidáním změkčovače.


Jedná se o poměrně velkou a nesourodou skupinu rostlin. Nejrozšířenějším druhem řas jsou zelené řasy.

Výskyt řas v bazénu je známkou toho . Pokud budete správně používat přípravky bazénové chemie . Likvidace řas v bazénu nebo správná dezinfekce a všechno důležité. Kromě síťky, kterou bychom měli pravidelně čistit viditelné nečistoty na . Když vám začne bazén zelenat, hnědnout nebo dokonce černat, je čas na boj proti řasám. Půl hodiny týdně – pokud tento čas věnujeme bazénu , přesněji. Pokud je vyšší, hrozí vznik řas a kažení vody, protože se v tomto . S tímto tématem nedílně souvisí i vznik řas v prostředí bazénu. V momentu, kdy řasy vzniknou, dojde k degradaci kvality vody.


Zelená voda v bazénu už rozebírají maminky na webu eMimino. V okamžiku, kdy jsou řasy odumřelé, což může trvat až dva dny, se vypne filtrace a ještě by se měly mechanicky vyčistit stěny a dno bazénů kde se v drobných . Jakmile se začne měnit barva vody v bazénu a navíc jsou jeho stěny kluzké, hrozí růst řas. Jejich spory se do bazénu dostanou velice snadno, a to . Nahráno uživatelem Compass Europe VIDEO: Jak vyčistit Compass bazén bez práce.


Odjeli jste na dovolenou a nechali jste v bazénu vypnutou filtraci? Nebo vaše systémy jednoduše nestíhají vodu čistit ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky