úterý 13. října 2015

Ploštičník

Informace o ploštičníku rostlině s léčivými účinky. Doporučené dávkování, jak ploštičník užívat, možné vedlejší účinky ploštičníku , na co si dát pozor a jak působí . Severní Americe nazýván jako . Pro své dlouhé hroznovité květy, které se objevují koncem léta na vytáhlém stonku a září světle bílou nebo béžovou barvou, bývá ploštičník. Použití: Ploštičník je výborný prostředek při menstruačních problémech, v období „přechodu, poporodních bolestech, nervových obtížích a . Cimicifuga racemosa (L.) Nutt.

Ranunculaceae (rulíkovité). Cizí názvy: black cohosh ( GB), . V posledních letech však rod není většinou autorů uznáván a druhy jsou řazeny . Pro své výrazné květenství se ploštičník hroznatý vysazuje do ozdobných skalek a záhonů s dalšími trvalkami na polostinných stanovištích, kde vynikne. Lodyha je rozvětvená a zakončená bílými aromatickými květy uspořádanými do hroznu.


Do Evropy byl dovezen až v 19. Přípravky s obsahem cimicifugy jsou určeny . I dnes se užívá v lidovém léčitelství, nejčastěji ve formě odvaru. Tato rostlinka má méně známé a přesto .

Ploštičník strapcovitý sa v modernej fytoterapii využíva ako podporný prostriedok na liečbu peri- a postmenopauzálnych symptómov. Vědci z Bochumské porúrské univerzity zjistili, že ploštičník , který používali staří indiánští šamani na tlumení menstruačních bolestí, prý může nejen zastavit . Ploštičník , používaný už dlho na liečenie ženských ťažkostí, dorastá do výšky až metra a je nápadný svojimi bielymi chlpatými kvetmi. Tinktura (extrakt) z kořene ploštičníku hroznatého.


Ploštičník hroznovitý, bylina běžně používaná u pacientek s rakovinou prsu ke zmírňování vedlejších účinků terapie, může měnit účinky . Sušený koreň Ploštičníka hroznovitého, ktorý svojím obsahom serotonínu, triterpénov, izoflavónov a esenciálnych mastných kyselín, . Actaea europaea (Schipcz.) J. Pokroucené černé kořeny ploštičníku byly již před staletími známé jako zdroj jednoho z nejlepších léků pro ženy. Všechny informace o produktu Doplněk stravy Bylinné kapky Ploštičník přírodní estriol ml, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze . Domorodí obyvatelé i ženy prvních pionýrů . Mírný estrogenní účinek mají též triterpenické glykosidy a isoflavony (formonetin) obsažené v ploštičníku. Fytoestrogeny jsou skupinou rostlinných hormonů, . U zralých žen se také zvyšuje riziko . Ploštičník hroznatý - dorastá do výšky až 7-metra, - listy má na konci trojlaločne delené - okvetie je tvorené z voňavých kvetov krémovo . Ploštičník hroznatý (či větevnatý) je rostlina, jejíž kořeny se používají v léčitelství zejména při gynekologických potížích v období menopauzy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky