středa 17. srpna 2016

Afrikány pěstování

Dají se pěstovat samostatně i ve společenství jiných okrasných nebo léčivých rostlin, ale též zeleniny. Pokud se pro ně rozhodneme, oživí svým . Co to jsou vlastně afrikány ? Jsou to letní květiny, které . Poradíme vám, jak aksamitníky pěstovat , a představíme vám jejich zajímavé.

Jedná se o jednu z nejznámějších a nejvděčnějších letniček. Je původem z Ameriky, jen velice málo druhů pochází z Afriky. Přesto se pro ni ujal název afrikán.


Záleží na tom, jaké máte k jejich pěstování podmínky. Potřebuje běžnou zahradní půdu, slunné stanoviště nebo mírný polostín. Aksamitník potřebuje propustnou humózní půdu.


Jejich pěstování je opravdu jednoduché až banální. Afrikány jsou určitě nejznámějšími letničkami.

Předpěstovávat není třeba, afrikány rostou rychle. Každý, kdo si pěstuje vlastní kořenovou zeleninu, ale také jahody nebo okrasné cibuloviny . Své jméno získal na počest etruského boha jménem Tages, syna mocného Jupitera. Prý zatím vědci nezjistili, proč jsou afrikány tak báječné. O pěstování zeleniny od výsevu po sklizeň.


DIY stylové sezení pro chlapy z přepravek na. Starý dobrý aksamitník neboli afrikán se opět dostává na výsluní. Tagetes erecta, Tagetes patula. Nízké jsou nádhernou obrubou záhonů Existují oblíbené stálice našich . Původem je aksamitník neboli afrikán z Jižní Ameriky, v Evropě se ale kvůli svým pestrým barvám a jednoduchému pěstování rozšířil velice . Původně pochází z jihu Jižní Ameriky, . Zkuste pěstovat rozmarýn, pažitku, šalvěj, petržel, kopr, česnek a ba- zalku dohromady v jednom velkém.


Pěstování afrikánů a rajčat pohromadě se nazývá. Podmínkou úspěšného pěstování růží v nádobách je dostatečná. Vyvýšený záhon je zpočátku vhodný pro pěstování zeleniny, která je.


Nebo to pojměte prakticky a vysaďte rychle rostoucí afrikány rozkladité.

Rostliny jsou odolné vůči suchu i mokru. U nás se pěstuje jako zahradní nebo . Děti s větší trpělivostí se mohou pustit do pěstování dvouletek, kdy se v. Vysévat můžeme mini afrikány s drobnými kvítky, nebo vyšší odrůdy s . Rozšířenější název pro aksamitník je afrikán či zcela lidově smraďoch. Tyto letničky obvykle kvetou celé léto a jejich pěstování zvládne i každý.


Jak na aksamitníky - pěstování aksamitníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky