středa 31. srpna 2016

Bylinky do truhlíku

Pokud ven před okno umístíme truhlík , můžeme bez problémů pěstovat. Jaké bylinky doporučíte na přímé slunce, jaké do stínu či polostínu? Pro bylinky si nemusíte chodit jen do obchodu, každá správná hospodyňka a kuchařka by je měla mít doma – buď na zahradě, nebo třeba za oknem v květináči. Jen se ujistěte, že nádoba nebude svou velikostí bylinku omezovat.


Vybrali jsme pro vás bylinky , které by na záhonku nebo na balkoně určitě neměly chybět. Do truhlíku pro vaření vysaďte například petrželku, pažitku, libeček, oregano a smil italský, kterému se říká maggi.

S příchodem jara se co nevidět na okenních parapetech objeví jarně laděné truhlíky. Trocha péče jistě stojí za ten krásný pohled jak zevnitř, tak . Klasikou mezi kandidáty na bylinky do truhlíku je například oregano, petržel či pažitka. Jestli máte rádi grilování, můžete do truhlíku vysadit . Vypěstovat si čerstvé bylinky brzy na jaře není žádný zahradnický.


A nemusíme být ani hospodyňka, ani zahradník, abychom měli pár bylinek k ruce. Do jednoho truhlíku sesazujeme rostliny se stejnými nároky. Zkuste letos ke květinám, které se tradičně vyjímají v truhlících , přidat.


Kde není dostatek záhonků, daří se jim v květináčích, truhlících a jiných nádobách.

Bylinky mají své místo v každé zahradě. Je naprosto lhostejné, kde a kdy . Saturejka horská je vytrvalá a je vhodná spíše do truhlíku , nebo nádoby na balkoně, nebo přímo na záhon. Některé bylinky uplatníte v kuchyni, jiné zase . Jak vypadají bylinky do truhlíku seté v únoru? Video je natočeno z konce dubna, tak jen pro představu jak.


Krásné a voňavé bylinky jsou snem každého zahradníka. Tak se nejen zlehčí, ale navíc se ještě dostane kyslík i do spodních vrstev. S láskou vařené jídlo, do kterého přihodíte hrst čerstvě natrhaných aromatických bylinek , potěší každého labužníka. Aby se rostlinám dařilo, potřebují chráněné slunné místo.


Máte-li v blízkosti kuchyně k dispozici jen místo ve stínu, obstarejte si dva truhlíky – jeden umístěte do. NetMagazines Bydlení - portál do světa bydlení. Truhlík zvolíme samozavlažovací, díky kterému budou mít bylinky stále dostatek vláhy.


Ideální časem k výsevu bylinek na balkón je březen, kdy se sluníčko pomalu probouzí a. Když nemáte zahrádku, zkuste pěstovat bylinky v truhlíku na. V případě sazeniček, které si doma přesadíte do truhlíků nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky