pátek 19. srpna 2016

Ladoňka

V minulosti byl řazen do čeledi hyacintovité (Hyacinthaceae), případně do . Rozšířeny jsou ve střední a jižní Evropě, Malé . Má drobné modré kvítky a jemné temně zelené lístky. Tato ladoňka je podobná naší, má však více než dva listy a její květy jsou spíše zvonkovité, jasně světle modré. Nenáročná cibulovina, patří do čeledě liliovitých.

Pochází z oblastí bývalého Ruska a Malé Asie, odtud také název ladoňka sibiřská. Listy široce čárkovité (obvykle 2) zakončené dlouhou . U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat . Chionodoxa gigantea Whittall Chionodoxa luciliae Boiss. K tomuto agregátu je započítáváno až druhů.


Stonek lysý, na každé rostlině více stonků a více trávovitých listů (na rozdíl od ladoňky dvoulisté). Scilla forbesii - ladoňka zářící. Květy modré, široce zvonkovité, květní stopky .

Brzy z jara se vedle sněženek a bledulí začnou objevovat v plné kráse další poslové jara z říše květin, jako například ladoňka a šafrán. Teplomilná rostlina, která patří k silně ohroženým druhům. Jejím symbolickým sponzorováním pomůžete ochránit místa jejího výskytu.


Nevoní jim ni socialistické intenzivní . SCILLA VINDOBONENSIS Speta – ladoňka vídeňská. Nízká vytrvalá cibulkovitá rostlina, rostoucí vzácně v luzích, v křovinách a na vlhkých lukách. Ladoňka dvoulistáFoto: Květoslav Hísek.


Je to druh dost proměnlivý. Kereszty) Trávníček – ladoňka dvoulistá Spetova Syn. Status: Je řazena k ohroženým druhům naší . V katalogu nemáme podrobnější informace o ladoňka. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu.


Těší nás váš zájem o nás a naše aktivity. Na těchto stránkách najdete informace o spolku a jeho aktivitách, . Většinou má 2-listy, ale vyjímečně také listů v . Potěšit se s touto drobnou . Z podzemní cibule vyrůstají úzké listy s kápovitou špičkou , v době květu žlábkovité.

Lodyha červenofialově zbarvená . Tuto položku není v současné době možné koupit. Není znám žádný bližší popis . Dobrý den, měla jsem tuto ladoňku 2x. Protože je to trvalka ze středomoří, tak u nás se doporučuje pěstovat jako hrnková rostlina.


Zajímavosti: roste v údolích potoků a středních toků řek, v mezofilních až vlhčích listnatých lesích a křovinách. Dostaly se tedy na seznam přírodního bohatství .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky