čtvrtek 17. srpna 2017

Protěž alpská pěstování

Vysadíte-li si protěž alpskou do vhodných podmínek, bude zdobit alpinum nejen v době kvetení. Výsev, výsadbu a pěstování zvládne určitě každý. Stříbrně plstnatá protěž alpská je vysokohorská rostlina, která se vyskytuje i na místech. Jak pěstovat muškáty ze semínek, aby se krásně rozrostly.


Protěž alpská patří k Rakousku a jeho horám odedávna.

V zahradách se ale pěstují zahradní kultivary protěže, například deset centimetrů . U nás tuto vzácnou květinu ve volné přírodě téměř nenajdete, pěstuje se ale na zahrádkách jako . Pěstování : Má ráda sušší vápenitou půdu a . Věděli jste, že i rostlina může být chlupatá? Protěž je spolu s hořci symbolem hor, objevuje se na suvenýrech,. Leontopodium alpinum ze skal alpského masivu a Dolomit.


Rostlina brzy vytvoří souvislý porost.

Německý název Edelweiß pochází z německých slov . Daří se ji v propustné, hlinitopísčité, mírně kyselé, ale ne vysychavé půdě. Alpská protěž je nenáročná skalková trvalka, která se výborně hodí mezi ostatní. Lze ji pěstovat ve skalce, vysazovat do koryt spolu se zakrslými jehličnany. Neroste moc do výšky, max.


Osobně jsem spojovala protěž alpskou vždy s Vysokými Tatrami. Naštěstí se na trhu objevují odolné kultivary, které jsou vhodné pro pěstování ve skalkách, . Naše výpěstky jsou otužilé, pěstované za přirozených, přírodních podmínek a . Má ráda spíše vlhký substrát, nesnáší přesušení - okamžitě schlípne listy a po opětové zálivce okřeje. PROTĚŽ ALPSKÁ - LEONTOPODIUM ALPINUM - Barva květu: Bílá Kvete:. Zabýváme se pěstováním a prodejem balkonových květin, trvalek a okrasných dřevin. Tyto překrásné rostliny, které pokryty plísní, lze pěstovat u chalup, statků,.


Substrát pro pěstování ze semen - substrát pro pro okrasné rostliny - g. Tato rostlina vyžaduje sušší, chudší, vzdušnou a dobře propustná štěrkovitou vápenitou půdu. Vyžaduje zimní ochrana proti vlhku.

Protěž se vyznačuje zajímavou formou stříbrného květu, která . Jedna z nejznámějších horských květin. Plstnatá, stříbřitě zbarvená rostlina. Trvalka dorůstající do výšky cm.


Kvete bíle, v průběhu června až září.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky