úterý 20. února 2018

Prořezávání třešní

Třešně nesnášejí příliš hluboký řez a přísné tvarování. Tvarujeme je proto jen v nejnutnější míře, kdy odstraňujeme konkurenční výhony, . Kdo by se netěšil na zralé třešně. Trhat je plnými hrstmi, kousat a nechat si ústa zalít úžasnou.


Na zahradě máme poněkud zarostlou třešeň. Vím, že ten správný čas pro její prořezání jsem již propásl.

Zajímalo by mě, co jí teď uškodí víc. Při řezu třešní mějte na paměti tyto zásady – koruna by se měla skládat ze tří nebo čtyř základních větví. Prořezání starých třešní 19. Zachovávejte větve, které z kmene . Kdy je nejvhodnější doba na prořezání třešně a jak ji co nejlépe a nejšetrněji zmenšit.


Nedávno jsme třešně sklidili a rádi bychom náš strom . Ve výchovném řezu třešní zapěstováváme kosterní větve pod úhlem. S příchodem jara každého chalupáře i majitele zahrady čeká prořezávání keřů a .

Výjimkou jsou stromy s intenzivním mízním tokem (břízy, javory, třešně , ořešáky…) . Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní , broskvoní a meruněk. Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období. Reportáž televize FILMpro. Na letní prořezávání je většinou ta správná chvíle v červenci a srpnu, když skončí raný růst. Letní období se doporučuje pro prořezávání třešní , švestek, ořešáků, . Za správnou úpravu vás stromy odmění větší úrodou, ty starší pak žádoucím zmlazením.


Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co. Provádí se v prvním roce výsadby třešní a je prvním prořezáním stromu. Z názvu je zřejmé, že musíme vytvořit kostru stromu, silný základ . Bez třešně je těžké si představit skutečnou zahradu. Téměř na každém místě pěstujeme třešně na zahradě. A častěji než jeden strom, ale několik.


Při prořezávání se ovocnář zbavuje některých větví, aby ty, které zůstávají, měly více. Poměrně dobře snášejí i pěstování . První třešně dozrávají už koncem května, ale jejich hlavním časem je červen a. Pokud postupujeme opatrně, můžeme prořezávat větve plné plodů, a ty pak .

Vím, že je ještě dost času do sklizně třešní , kdy se mohou stromy prořezávat , ale slyšel jsem, že razantní snížení se provádí tak, že se změří .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky