čtvrtek 15. února 2018

Lesklokorka

Karst), též houba reiši (angl. reishi) nebo ling-či (pchin-jin ling-chi) je věhlasná léčivá houba . Vlastnosti lesklokorky lesklé byly poprvé objeveny Tradiční čínskou medicínou ( TČM). Ta jí říká ling-či, tedy houba nesmrtelných (japonský název je reiši). Jako elixír života působí lesklokorka lesklá (japonsky rei shi = reishi, latinsky ganoderma lucidum = polyporus lucidus).


Plodnice jsou lesklé , jakoby nalakované (odtud i české jméno). Klobouk má v mládí válcovitý, .

Užívání lesklokorky jako léčivé houby je rozšířeno především v asijských zemích. Zmínky o reishi jako léčivé jsou již ve starých čínských . Je známo, že některé houby mají léčivé účinky. V Asii ji používají jako . Její český název je lesklokorka. Některé bohužel jen jednou.


Agaricus lipsiensis (Batsch) E. Krause, Boletus applanatus Pers.

Mapovanie výskytu na Slovensku. HOSTITELSKÉ DŘEVINY: listnáče např. Ganoderma applanatum (Pers.) Pat. Porovnání velikosti lesklokorky pryskyřičnaté s plodnicí lesklokorky lesklé, kterou drží v ruce trutnovský mykolog Jiří Hák.


Připravil: Jiří Baier, foto: autor. Lesklokorka lesklá ⭐ je ve starověké východní medicíně oslavována jako houba nesmrtelnosti a lék králů. Mrkněte na odborné studie a články.


Léčebné přípravky z lesklokorky se už prodávají i na našem trhu. Planer Boletus dimidiatus . Znak Ling má význam jako božský, zhi svým . Tinktura z lesklokorky NADĚJE - podporuje kardiovaskulární systém, udržuje normální krevní tlak i žádoucí hladinu cholesterolu a krevního cukru. Kapsle jsou 1 přírodním prostředkem.


Neobsahují žádné jiné přidané látky. Jako rostlina nesmrtelnosti či spiritulání síly je lesklokorka vysoce ceněná pro schopnosti udržet zdraví člověka, prodloužit mu život, zlepšit sexuální zdatnost . Roste od-do, Červen - Říjen. Obsahuje rozbor produktů na trhu. Reishi prvotřídní kvality .

Celkově posiluje imunitní systém. Působí velmi účinně proti . Všechny účinné látky ještě nejsou dodnes analyzované. U většiny z nich však už byly . V jedné provedené studii na několika hypertenzních jedincích, kteří dříve nereagovali na konvenční léčbu, odhalila lesklokorka výrazný pokles .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky