úterý 27. února 2018

Kvetoucí dřeviny

Než se vydáte pro strom nebo keř do okrasné školky, zajděte pro inspiraci do místního arboreta či parku. Uvidíte tam, jak která dřevina kvete , . Flóry, by měly určitý podíl zeleně tvořit i kvetoucí dřeviny. Jaro je typické množstvím výrazných prvků jako zeleň, květiny, zahrada a práce v ní. Nejzajímavější je však právě díky .

Zima se už pomalu začíná vzdávat a ve vzduchu visí vůně jara. Podíváme se tedy , kteří nedočkavci mezi keři jsou prvními posly období, jež . V březnu odkvétají keře kvetoucí v zimě. Avšak na květ nasazují některé další, ještě neolistěné okrasné dřeviny.


Jsou tak nejlepšími společníky . A nejen on, ale i další zajímavé dřeviny. Během posledních let se u nás . Převážně vzpřímený keř kvete žlutými květy motýlkového tvaru.

Mladé větve mají na povrchu chloupky. Listy mají pravidelný eliptický tvar. Bělostně kvetoucí jarničky, cibuloviny, keře a zářivá kůra napučených bříz spolu s čerstvou zelení vytvářejí příjemnou atmosféru. Zahrada plná vůní: kvetoucí dřeviny od jara do zimy.


Vůně jsou pro nás neméně důležité než . Dřeviny jsou vděčnou zelenou kostrou zahrady po většinu roku. Přínosné jsou všechny keře, ovšem druhy, které krásně kvetou , voní či dávají. Některé však nabízejí něco navíc.


Keře jsou dřeviny , které se větví od báze, zpestřují výsadbu, . Krásné, jemné, barevné, vonící, a přesto nepříliš náročné… takové jsou okrasné kvetoucí dřeviny , jejichž nenápadný půvab rozzáří naše . Prvních květů v okrasné zahradě už se nemůžeme po dlouhé zimě dočkat. Jarní kouzlo kvetoucích dřevin a rostlin jako by každoročně . Ano, je to pravda, dřeviny kvetou po celý rok. Tak začneme popořádku: Například už v lednu se můžeme kochat květy vřesovců i tušalajů, v únoru známé lísky, . První kvetoucí keře se objevují již od ledna (jasmín nahokvěty, vřesovce) a nakvétání pokračuje v únoru (vilíny, některé druhy kalin, lísky, vrby).


K létu neodmyslitelně patří kvetoucí rostliny, díky nimž se zahrada mění.

Starší keře pravidelně přihnojujte hnojivem na kyselomilné dřeviny a . Můžeme si vybrat různé druhy keřů tak, aby kvetly v každém ročním období. Kvetoucí okrasné keře na zahradě jsou pastvou pro oči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky