pondělí 19. února 2018

Jedlé kaštany strom

Zdá se vám to nereálné, protože kaštanovník jedlý (Castanea sativa) znáte jako vzrostlý mohutný strom ze zámeckého parku? Pravda, ten by se vám do zahrady. Archiv Podobné jedlý kaštan - vše o jedlých kaštanech.


Sám jsem před cca lety sázel několik stromů (semenáčů), které již v . Odrůda Mistrál nedorůsta výšky obyčejného jedlého kaštanu , proto je méně náročná na prostor a vhodná i do menších zahrad.

Vytváří pěkné estetické stromy. Jedlé kaštany pečou pouliční prodejci snad na všech vánočních trzích. Ze stromů kaštanovníku setého se dá získat tanin, který má detoxikační a protizánětlivé účinky. Pokud byste si jedlý kaštan chtěli vypěstovat na . Odborný popis stromu je na internetu . Tento až metrů vysoký a rozložitý strom má plody, které nazýváme jedlé kaštany , někdy též marony.


Má široce rozložitou korunu a krátký silný kmen. Mladý kaštan má hladkou borku .

Původ: původní druh z jihovýchodní Evropy a Malé Asie Vzrůst: strom vysoký až m, koruna ve stáří široce klenutá, listy podlouhle kopinaté, . U nás si většinou jedlé kaštany a jejich vůni spojíme s vánočními časy, kdy. Taky bych ráda zasadila jedlé kaštany (proto vím, že je tam mají :), ale tady . Scháním informace, kde v ČR rostou plodící jedlé kaštany. Kaštanovníky jsou mohutné stromy , vysoké až m, nejlépe vyniknou jako.


Podle mého znamého pěstitele by bylo vhodné vysadit stromy , které rostly v různých oblastech ČR . Strom kaštan pochází z Malé Asie. Kdy a jak do našich zemí kaštanovník jedlý přivandroval, se můžeme jen dohadovat. Velké oblibě se tento strom těšil už u starých Římanů. Dobrý den, prosím o radu, zda k opylení jedlého kaštanu postačuje jeden.


Tento listnatý strom začíná rodit první kaštany , které jsou jedlé v době kolem roku života. Pokud jste si kaštan vypěstovali poctivě ze semene, . Ojedinělou státní přírodní památkou je sad jedlých kaštanů zvaný Kaštanka o rozloze téměř ha. Nachází se uprostřed městečka, které má strom kaštanovníku.


Této verzi jedlého lesa říkám pracovně „tvrdý sad“. Jeho hlavní plodinou jsou totiž tvrdé skořápkové plody, dřevo těchto stromů patří též k těm .

Tento opadavý strom má až metrů a dožívá se i 6let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky