pondělí 19. prosince 2016

Zahrada s jezírkem

Snímky své patnáct let budované zahrady nám poslal čtenář Oldřich z Prahy- západ. Jejím ústředním prvkem je velké jezírko s můstkem, . Přírodní zahrada s jezírkem. Hrádek ve Slezsku Autorka projektu: Ing. Magda Cigánková Fialová Realizace: Ivánek-Zeman v.

Koupili dva krajní pozemky a po obvodu navršili důkladný hliněný val. Ten zpevnili palisádou z dřevěných pražců. Společnou zahradu pro dva . Alespoň v krajinné zahradě , která by měla volně navazovat . Stavby a služby pro zahradní jezírka , koupací jezírka , zahradní okrasná jezírka , koi kapry, odborné články, soukromá inzerce.


Každý si pod pojmem „krásná zahrada “ představíme něco jiného. Někomu se vybaví mohutný altán s posezením, někomu třeba zahradní . Menší či větší zahradní jezírko si dopřeje mnohý majitel alespoň malé zahrádky, protože vodní oko zahradu zkrášlí a stává se příjemným .

Takovou idylku může na vaší zahradě vyvolat jezírko , které si sami vybudujete… Založení zahradního jezírka nemusí být tak složitá záležitost, . V malé zahradě přizpůsobíte velikost jezírka jejím rozměrům. Nebo si třeba budete chtít umístit kousek vodní plochy do skalky a vytvořit . Zahradní jezírka , přírodní jezírka , umělá jezírka ,číštění jezírka , zakládání jezírka , rostliny do jezírka , rostliny na zpěvňování okrajů jezírka , vodní rostliny, potůčky, . Na jaře je rovnováha v přírodních jezírkách křehká. Jakmile se do hladiny opře slunce, ve vodě se snadno přemnoží řasy.


Jeho hladina zrcadlí okolní krásu, přitahuje pozornost jako magnet. Jezírko zahradu promění až nečekaně. Přináší uklidnění, pohodu a také . Zahrada s velkým kaskádovitým koupacím jezírkem dodává zahradě ráz vznešenosti. Pokud máte dostatečně velkou zahradu , můžete si postavit zahradní jezírko.


Stačí se jen rozhodnout, zda chcete raději v jezírku chovat ryby nebo vytvořit prostor . Tenhle původem rakouský systém polopřirozeného jezírka s křišťálovou vodou, v níž se lze koupat, se dostal také na český trh. Celoroční požitek z vody nám . Ačkoli je voda v zahradě tak lákavá a atraktivní, varujeme raději hned v úvodu, že jezírko není vhodné řešení pro každou zahradu. Aby náležitě vyniklo a nestalo .

Další zahrada , kterou budeme proměňovat, se nachází ve Stříbře. Manželé Cihlářovi by rádi změnili její nehezkou část a vytvořili krásně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky