pondělí 28. července 2014

Lesní byliny

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Božena Velcová. Lesní byliny a plody lesa. Lesy pokrývají rozlohy našeho státu.


Lesy mohou být jehličnaté, listnaté nebo smíšené. Tomu se také přizpůsobují rostlinné druhy, které v lesním prostředí .

O to všechno pečuje podnik . Některým bylinkám se nejlépe daří v lese. Takže až půjdete příště do lesa , nezapomeňte si nasbírat následující léčivé rostliny. Opět dávejte pozor na to, abyste . Základní škola a mateřská škola Hrubý. Poznáš byliny rostoucí v lese?


Doplň název, pak stiskni KONTROLA. Sléz lesní - Na přípravu záparu nebo odvaru se používá průměrná jednotlivá dávka květní drogy g nebo kávová lžička na šálek vody.

BYLINY rostliny s dužnatým stonkem. V lesoch a ich okrajoch rastú aj rôzne byliny. Kvitnú skoro na jar, kedy ich nezatieňujú stromy. Sú odolné voči nízkym teplotám. Sú hmyzoopelivé a semená.


Jejich spektrum je poměrně široké, ale i . Tyto první jarní světlomilné byliny vyjevují svou krásu na jaře jen tak dlouho, dokud je nezastíní další vegetace. Za několik týdnů se po nich . Bylina je rostlina, která má nedřevnatějící nadzemní stonek. Bylinný typ růstu vznikl v rostlinné říší mnohokrát nezávisle, většina čeledí má své bylinné zástupce.


Pracujte s učebnicí na str. Byliny opyluje hmyz, zejména čmeláci. Jak se nazývají podzemní části vyobrazených lesních bylin ? V okolí obce Staříč se můžeme běžně setkat s těmito lesními stromy a bylinami. Jste zde: Bylinkyprovsechny.


Vytrvalá, 30–110cm vysoká bylina s plazivým oddenkem.

Lodyhy jsou zřídka rozvětvené, chudě olistěné a štětinovitě chlupaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky