čtvrtek 31. července 2014

Luční trávy

Vytrvalá vyšší trsnatá tráva , běžná na lukách, na pastvinách, na mezích a ve světlých lesích. Doba květu: květen - srpen . Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Poděkování patří rovněž následujícím vědeckým pracovištíHOZ pro trávy ÚKZÚZ.


Bojínek hlíznatý je blízce příbuzný druh bojínku lučního , od kterého se odli.

Metodická pomůcka – „Kapesní atlas trav “ je určena všem zemědělským. Seznam travních druhů zahrnutých v „Kapesním atlasu trav “. V této kategorii najdete nabídku lučních travních směsí z produkce moravské firmy Agrostis. Jedná se o pečlivě sestavená luční travní osiva se specifickým užitím . UNI Aroma travní směs luční - travní směs. UNI-L-travní směs luční raná - travní směs UNI-L- 50 . Naopak volně trsnaté a výběžkaté trávy jsou velmi často výzmanými kulturními druhy šlechtěnými pro využití v lučních a pastevních porostech.


Typických lesních trav není mnoho a vět-.

Podívejme se tedy nyní na naše trávy z pohledu jednotlivých stano-. Jsou v ní zastoupeny trávy , luční květiny a jeteloviny. Jejich poměr závisí na podmínkách stanoviště. Na kvalitních starých loukách může být až . Lipnice luční (Poa pratensis).


V češtině jsou obecně označovány jako trávy. Všechny pravé trávy patří do této čeledi, travám podobné rostliny z jiných čeledí,. Jak na loukách, tak v prériích se mísí trávy s květinami, ale zatímco prérie. Rejstřík: TÉMATA traviny, ČLÁNKY luční , prérijní, trávy , výsadba, . Mohou být malým záhonkem lučních květů a pestrosti, nebo mohou pokrývat. Louky na výsušnou půdu má vyšší podíl trav a je spíše stepního charakteru.


Travní směsi speciální, např. První seč je nutné provádět u této travní luční směsi časně, již v době metání trav. Nosnou travou je zde srha, kterou doplňují hybridní a ostatní jílky a spolu s jetelovinami ji zkvalitňují a zchutňují. Základ směsi tvoří srha, jílky, kostřavy, bojínek luční , jetel luční a jetel plazivý. Firma Rožnovská travní semena nabízí široký sortiment trav , jetelovin a travních.


Tedy rovnovážným zastou- pením trav , lučních květin a jetelovin v závislosti na podmínkách stanoviště a způsobu hospodaření.

Luční květiny Barevné květy. Pěstování polní trávy provozuje se jen v hornatých krajinách, kde stebliny studeným a vlhkým počasím buď docela ne, neb jen špatně se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky