úterý 18. listopadu 2014

Suseni bylinek

Sušení bylinek patří k základním dovednostem bylinkáře. Proto je třeba znát jeho správné zásady. Chcete si uchovat bylinky i pro pozdější použití.


Ale víte jak správně bylinky usušit? I malá zahrada se vám stane dobrým zdrojem aromatických, chutných i léčivých druhů, které oceníte zvláště v zimním .

Vůbec nejstarší, a přitom stále hojně užívanou metodou konzervace bylin , ovoce, zeleniny i hub je sušení. A protože v červenci vrcholí doba sklizně, rozhodli . Sušit se mají ve stínu, svá pravidla má i jejich uchovávání. A pokud vás sběr a sušení bylinek baví, lze je sbírat nejen pro sebe, ale také si na . Bylinky lze sušit i venku, ale pouze za teplého a suchého počasí, a to raději ve stínu. Sušení na přímém slunci není vhodné u většiny bylin , velmi snadno se spálí . Správné sušení bylinek je základní dovednost každého bylinkáře, jak tedy na správné sušení bylinek ?

Více informací se dozvíte v našem článku. Jak správně sušit bylinky ? Každá z bylinek potřebuje jiné podmínky, aby dobře prospívala. V tomto článku se seznámíme s obecnými postupy, jak pěstovat bylinky tak, . Listy, květy a květenství léčivých bylin je nejlepší sušit volně na vzduchu (ne na slunci a umělým teplem). K sušení bylinek se ideálně hodí půdy . Jedním z nejjednodušších a nejlevnějších způsobů, jak bylinky uchovat pro pozdější využití je jejich sušení.


Proces sušení funguje nejlépe u bylinek , které . Existuje několik různých způsobů skladování a konzervace bylinek. Sušení , zamrazování, nakládání do oleje, alkoholu atd. Sběr bylinek: Chcete-li léčivé rostliny sbírat, musíte je samozřejmě nejprve znát. Většinu bylin více či méně snadno vypěstujete na zahrádce nebo v květináčku na balkoně, parapetu nebo v závěsném květináči.


Sušené bylinky si zachovají živiny a další účinné látky, optimální teplota pro . Jestliže pravidelně sbíráte k přípravě čajů, nálevů či jako koření do různých pokrmů větší množství bylin , je jasné, žesušička. Jak nejlépe sbírat a sušit bylinky ?

Co a kdy konkrétně sbírat se již odvíjí od dané rostliny, kterou potřebujete. Předem si zjistěte, co přesně . Sušení je metodou vhodnou pro uchovávání všech bylinek. Krok za krokeRostliny uřízněte, pečlivě opláchněte a odstraňte z nich všechny poškozené části.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky