úterý 25. listopadu 2014

Vanilka rostlina

Ideálním místem pro vanilku je vytápěný skleník, obývací pokoj a nebo vytápěná zimní zahrada. Po výsadbě sazenic umístíme k rostlinám. V době maximální plodnosti produkuje jedna rostlina až půl stovky plodů ročně.


Stejně však voní pohledný otočník. Lze pěstovat vanilku jako pokojovou rostlinu ?

Pokud ano, co rostlina potřebuje a je možné, aby dozrály i voňavé lusky? Pověst praví, že první rostlina vyrostla z krve zavražděných milenců, jejichž. Adventivní kořeny vyrůstají podél každého z kolének stonku, což rostlině. Jiřinka je hlíznatá rostlina která je právem označována jako královna. Přichytává se pouze povrchu.


Jsou zelenkavé a podobné květům katleje. K získání vanilkových plodů je nutné umělé . Rostou v tropických oblastech obou polokoulí.

Jsou to liánovité rostliny , které se pnou po stromech do . Kvůli specifickému tvaru květů není rostlina schopná samoopylení. Tyto liánovité rostliny pochází z rodiny orchidejí, které v přírodě dorůstají délky až. Květy jsou určeny pro dekorativní účely, protože vanilka jako každá jiná . Rostlina má liánovité stonky s článkovitým povrchem, dlouhé až metrů.


Vanilla planifolia, Notylia. Pravá vanilka je popínavá orchidej, Vaše rostlina se jmenuje Heliotropium . Tato rostlina upřednostňuje horké a vlhké klima ve střední Americe a Mexiku. Jako kulturní rostlina byla zavedena v dalších oblastech, zejména na . Kde se dá sehnat rostlina vanilky. Doplňuji: A na moravě v okolí Přerova ? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Tři až pět let trvá, než začne rostlina plodit.


Ačkoliv to může znít jako výmluva, většinu produkce vanilky obstarává Madagaskar. Ke svému růstu potřebuje podporu, proto se šplhá po . Věděli jste že … rostlina kvete asi hodin, nejsou-li květy v průběhu této doby opyleny, odpadnou a plody se nevytvoří .

Ale kdysi tomu tak rozhodně nebylo, neboť vanilka , ale ani cukr, nebyly. Mexika vývoz vanilkových rostlin do jiných míst světa. V původní vlasti, tedy ve středním Mexiku, vanilku opyluje konkrétní druh hmyzu. Ten ovšem v jiných oblastech.


Se svítilnami a často i se zbraněmi vpadnou na nehlídané pole a uřezávají zralé plody nebo rovnou odnesou celou rostlinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky