pátek 20. listopadu 2015

Petržel zahradní

Katalog rostlin › Dvouletky Archiv Podobné Kořenová zelenina pocházející ze Středozemí. Coby dvouletka vytváří prvním rokem přízemní růžici listů a shromažďuje zásoby ve ztlustlém hlavním kořeni. Petržel (Petroselinum hortense) je dvouletá, někdy až vytrvalá rostlina z čeledi mrkvovitých.


Pochází z východní části Středomoří, zpočátku se sbírala jen nať . Petržel zahradní (lat. Petroselium crispum) je dvouletá bylina. V prvním roce vytváří pouze růžici přízemních listů a teprve druhý rok vyrůstá .

Kořen i nať petržele zahradní známe především ze zeleninových polévek, omáček a salátů, které příjemně aromaticky ochucují. Tato zelenina obsahuje velké . Přispívá k normální činnosti imunitního systému. Léčivé účinky petržele jsou oceňovány již od středověku. Petrželová silice byla poprvé izolována již v 16. Dodnes se používá v potravinářském průmyslu.


Velmi zajímavá odrůda pro přímou spotřebu i sušení. Kadeřavá petržel typu Paramount s tmavě zelenými, velmi silně zkadeřenými listy na dlouhých řapících. Bujně rostoucí a velmi výnosná odrůda aromatické naťové petržele, po seříznutí velmi rychle obrůstá, má bohatě dělený,.

Petržel vyžaduje dostatečně hlubokou, vlhkou, lehčí, dobře zpracovanou půdu, sklízíme bohatou aromatickou nať, která je buď hladká nebo kadeřavá. Obě petrželky je možné sklízet. Popis: Dvouletá, někdy vytrvalá rostlina.


Pěstuje se obvykle ve dvou základních formách – jako . Petržel, přesněji petržel zahradní (lat. Petroselinum crispum) z čeledi miříkovitých (Apiaceae), je dvouletá rostlina, vytvářející prvním rokem přízemní růžici . Petržel kadeřavá se pěstuje jen pro nať a petržel kořenová nám poskytuje jedlý bělavý . Obsahuje velmi velké množství vitamínu C, a pravidelným jezením petržele snížíte svůj tlak. Smyslem je obsahové a funkční doplnění ostatních modulů Metodického portálu RVP. CZ s akcentem na podporu online spolupráce a sdílení.


Hill - Nabízíme osiva a semena rostlin zeleniny jako rajčat, . Po seříznutí velmi rychle obrůstá. Má bohatě dělený, jemně zkadeřený list, zpočátku vzpřímený,. Specifikace: kontejner 1l . Kořen je velký, rovný, dlouze kuželovitý, dorůstající 22. Vysoce úrodná, aromatická petržel s jasně bílým kořenem.


Kořenová petržel bezpochyby patří mezi nejpoužívanější suroviny v naší kuchyni. Udělejte si přehled o cenách, přečtěte si recenze a hodnocení . Vyznačuje se vysokou, tmavě zelenou natí. Bíle zbarvený kořen má jen slabé .

Středně raná kořenová petržel s polovzpřímenou, vysokou a středně zelenou natí. Robustní kořeny jsou dlouhé, široce trojúhelníkového tvaru s hladkým . Osivo petržele zahradní Festival 68. Petržel má velké tmavozelené listy se silnějším řapíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky