čtvrtek 26. listopadu 2015

Tavolník popelavý

Je velmi podobný tavolníku nipposkému, má ale drobnější květenství. Nároky a pěstování je totožné. Ve větší zahradě si určitě najdete místo i pro vzrůstnější druhy tavolníků.


Jako soliteru byste mohli vysadit tavolník popelavý (S. x cinerea), sice pouze metr . Tavolník popelavý Grefsheim je hustý rozložitý keř s velmi dlouhým květenstvím, které se skládá z malých bílých kvítků.

Větve jsou lehce převislé a spadají jak . Tento opadavý keř má ozdobně převislé větve. Neuvěřitelně bohatě kvete! Spiraea cinerea ´Grefsheim´. Rozkvetlý tavolník připomíná kvetoucí fontánu.


Vodopád bílých květů vynikne v . Tenké větve jsou obloukovitě převislé. Při jeho kvetení - koncem dubna či začátkem května- to vypadá jakoby se vrátila zima- závěje bílých květů na .

V dubnu až květnu zakvétá drobnými . Kvete od-do, Duben - Červen. Okrasný listnatý opadavý keř vysoký až 250cm. Jedná se o velmi působivý a efektní kultivar se záplavou bílých květů. Roste rozložitě a hustě, velmi elegantně. Popis: Opadavý keř dorůstající do výšky - m. Listy jsou kopinaté, matně zelené.


Květy jsou čistě bílé v četných . Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Nízký opadavý keř s převislými větvemi, kvete . Netradiční druh s dlouhými větvemi pokrytými čistě bílými květy nápadně kontrastujícími s tmavozelenými lístky. Velmi dekorativně působí v . TAVOLNÍKY jsou univerzální keře převážně střední velikosti.


Nižší asi 2m dorůstající, rozložitě rostoucí, hustý keř. Větve obloukovitě převislé , na konci dubna zcela zaplaveny bílými květy. Mám nyní keř asi 5m vysoký a nevím, .

Připojit reakci do diskuze Tavolník popelavý. Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci: Tavolníky a všechny keře i stromky které kvetou na . Kliknutím na obrázek se vrátíte zpět. Jeden z nejpůsobivějších tavolníků s ranou dobou kvetení. Jsem nejčasněji kvetoucí ze všech tavolníků.


Už v dubnu jsem zcela zalitý vodopády sněhově bílých květů, pronikavě vonících. Rostlina obsahuje methylsalicylát a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky