čtvrtek 30. dubna 2015

Brahmi pěstování

A právě jednou z těch zdraví prospěšných rostlinek je také Brahmi. Brahmi je jednou z nejméně náročných rostlin na pěstování. Bacopa Monnieri - Brahmi (Foto: Bylinkář Standa). Pěstování : Rostlina vyžaduje větší zálivku tzn.


Brahmi pěstujeme jako pokojovou rostlinu, kterou můžeme letnit. Jak pěstovat bylinu Brahmi. S bylinkou nejsou při pěstování problémy. Roste dobře na zahradě, balkonu nebo doma za oknem.


Brahmi Bacopa monnieri je velmi nenáročná, víceletá rostlina jedná se o bahenní. Potřebuje polostín a protože. Bakopa drobnolistá je malá plíživá letnička, kterou si můžeme pěstovat i doma, v závěsném květníku. Brahmi má zelené stonky, dorůstající až cm, které nosí . Nesnáší mráz, musíme ji pěstovat v květináči, nejlépe na parapetu jižního okna, aby měla dost světla.


Znáte ji pod názvem Bacopa, nebo možná Brahmi. Jedná se o bylinku pěstovanou v akváriích. Pokud se vám podaří sehnat brahmi ve specializovaných pěstírnách, kde pěstují rostliny emerzně (nad vodou), nebudete akvárium vůbec . U nás se dá pěstovat jako pokojová rostlina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky