úterý 26. ledna 2016

Padlí broskvoňové

Popis: Napadá listy, letorosty a hlavně plody. Na plodech se vytváří okrouhlé, různě veliké skvrny pokryté bělavým později hnědým . Na listech vznikají různě velké skvrny pokryté bělavým nebo světle růžovým podhoubím. Na mladých listech na koncích letorostů vznikají bílé skvrny, které se postupně zvětšují.


Tyto listy se deformují, hnědnou a předčasně opadávají. Doporučuje se na trvale ohrožených stromech opakovaný postřik sirnatými přípravky před květem a po květu. Fungi) třída: Leotiomycetes čeleď: padlí (Erysiphaceae). V sušších a teplejších polohách broskvoně a nektarinky napadá padlí broskvoňové (houba Podosphaera pannosa).


Kontaktní fungicid na ochranu proti padlí v sadech, vinicích a dalších. Na jaře krátce po vyrašení porůstá mycelium letorosty. KUMULUS WG je sirný kontaktní fungicid na ochranu proti padlí v sadech, vinicích, okrasných. Padlí škodí na ovoci, částečně se . Důsledkem byl klesající trend vývoje ploch broskvoňových sadů, který . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt padlí broskvoňové.


Fungicidní přípravek na ochranu proti padlí v sadech, vinicích nebo v zelenině. Americké padlí angreštové. Vodní sklo draselné padlí révové, plíseň šedá, červená spála, bílá hniloba. Broskvoně padlí broskvoňové -. Tuto nemoc způsobuje houba palcatka broskvoňová.


Na broskvoních se v teplých letech škodlivě projevuje padlí broskvoňové nejen na listech, ale hlavně na osluněné straně plodů světlými skvrnami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky