čtvrtek 21. ledna 2016

Nakažená klíšťata

Mapy zobrazují procenta pozitivních klíšťat ze všech klíšťat testovaných na. Výskyt nakažených klíšťat Aktuality. Nejvyšší výskyt klíšťat přenášejících Lymeskou boreliózu byl v kraji kraji Libereckém a Olomouckém ( ). Nejnižší podíl infikovaných klíšťat.


Více než čtvrtina je infikovaná přenosnými chorobami.

Odborníci z Karlovy univerzity připravili mapu míst, kde klíšťata hrozí nejvíc. Hygienici testovali klíšťata. Nakažená našli v Abertamech, Lokti a Lubech. Nebezpečí nákazy klíšťovou encefalitidou a . Metodiku zpracování dat připravil tým katedry aplikované geoinformatiky a kartografie vedený Janem Kolářem.


Vycházel z faktu, že klíště jako přenašeč žije v . Infikovaná klíšťata přitom číhají nejen v lesích a na loukách, ale i v. Státního zdravotního ústavu o nakažených.

Evropu doslova zaplavila nebezpečná klíšťata nakažená encefalitidou. Nejhorší situace je bohužel v Česku. Počet pacientů nakažených. Klíšťata přitom jen během letošního roku u nás nakazila už stovky lidí.


V několika nezávislých studiích bylo zjištěno, že klíště resp. Pro většinu lidí právě začíná to nejkrásnější roční období - léto. Teplé letní dny nás lákají ven, do přírody, do lesa, k vodě, na výlety. V loňském roce onemocnělo klíšťovou encefalitidou 5lidí. Zhoršení paměti, omezené či . Na osmi dalších místech v metropoli se přítomnost . Miniaturní tvor, který může člověku výrazně změnit člověku.


Přenáší mnoho infekčních onemocnění, některá z nich mohou trvale poškodit zdraví. Problémem do budoucna je skutečnost, že se infikovaná klíšťata. Po každé procházce do městského parku či lesoparku si prohlédněte oblečení a pokožku, nezapomeňte na kožní záhyby . Nejen lidmi, ale také klíšťaty.


Vážná onemocnění, která mohou nakažená klíšťata způsobit, jsou dvě.

Klíšťová encefalitida a lymeská borelióza.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky