čtvrtek 28. ledna 2016

Ladoňka sibiřská

V minulosti byl řazen do čeledi . Blankytka (častěji označována jako ladoňka ) sibiřská pochází z Ruska. Na našem území není původní, a proto všechny lokality vznikly přičiněním člověka. Tato ladoňka je podobná naší, má však více než dva listy a její květy jsou spíše zvonkovité, jasně světle modré.


Slovensky: Scila sibírska. Scilla siberica - ladoňka sibiřská.

Asparagaceae - chřestovité. Rozšíření: Původní na Ukrajině, ve středním Rusku a na Kavkaze. Druhotně rozšířená do Evropy i Severní Ameriky. Hodí se ke skupinové výsadbě na záhon nebo například pod stromy a keře . Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. I semeny se ladoňky ochotně množí.


Nenáročná cibulovina, patří do čeledě liliovitých. Pochází z oblastí bývalého Ruska a Malé Asie, odtud také název ladoňka sibiřská.

Nebo na konci jara můžete semena vysít, což ale trvá i roky, než z nich vyroste dospělá kvetoucí rostlina. Naleziště, : Orlické hory. Othocallis siberica (Haw.) Speta. Světle modrá, zcela otužilá a nezničitelná ladoňka.


Vhodná do trávníku, nádob i smíšených záhonů. V Čáslavi roste, tak jako na většině zahrádek či na lokalitách, kde zplaněla, ladoňka sibiřská. Ladoňka sibiřská je původní na Ukrajině, . Tuto položku není v současné době možné koupit. Není znám žádný bližší popis . Nízká cibulovina pochází z jihovýchodní Evropy, Kavkazu a Malé Asie. This Pin was discovered by Olga Vlková.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Cibule ladoněk vysazujeme v období srpna až října. Ladoňky jsou velmi krásné cibuloviny, jenž se na trvalé stanoviště. Lidový název: ladoňka nicí.


Období kvetení: březen až duben. Průměrná výška rostliny: cm.

Hloubka sázení cibulky: 10 . Bohužiaľ sa nám nepodarilo nájsť produkt ladoňka sibiřská. Máme pre Vás však niekoľko tipov: Skúste sa pozrieť, či nemáte v hľadanom slove preklepy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky