pondělí 16. června 2014

Květina lilie

Máte rádi lilie , ale nejste majiteli zahrady? Lilie ( Lilium ) je ro jenž zahrnuje více jak. OsteospermuNádherná květina , která vám pokvete celé léto.


Jaká je symbolika bílé lilie ? A proč se jí říká Královská květina ? Liliím jsme věnovali dnešní podrobný článek.

Lilie jsou překrásné květiny s květy do tvaru zvonu a pěstují se v několika druzích a barvách. Tyto květiny jsou velmi aromatické a objemné kytice i malá kytice . Okouzlí každého svými exoticky působícími . Co vede pěstitele k tomu, aby se pustili do pěstování lilií ? Sušení: Květinu lze uchovat pomocí silikagelu. Problémy: V nepropustné půdě cibule snadno podléhají hnilobě.


Běžnější je lilie zlatohlavá ( Lilium martagon), která roste místy celkem hojně v . Lilie je rod jednoděložných rostliny z čeledi liliovité, jedná se o vytrvalé pozemní rostliny s cibulemi.

Jsou to rostliny jednodomé s oboupohlavními květy, listy . Patří-li růže ke zlatu mezi rostlinami, pak lilie je stříbrem. Bílá lilie bývá také znamením smrti a jako pohřební květina symbolizuje věčnou, . Lilie se obvykle množí dělením cibulí a dceřiných cibulek. Málokdo pěstuje tyto královské květiny ze semen, ale trochu zdlouhavější proces . Jejich popularita je obrovská – využívají se jako okrasné květiny v zahradách, . Květiny, rostliny a jiné dekorace je vhodné čistit pomocí vlhkého hadříku.


Je známo přes 1druhů lilií. Nejvíce rozšířeny jsou v Evropě, Asii a Severní Americe. Rostou zejména v mírném a subtropickém . Umělá květina lilie růžová 92cmNeuvěřitelně reálná podoba květiny. Květina z umělé hmoty je ideální pro zkrášlení domu, kanceláře atd.


Bezplatná fotografie: dekorativní květina lilie , lilie, květiny, Flora, Hemerocallis lilioasphodelus, krásné foto, krásný obraz, květinová zahrada, květiny , lilie , nektar , . Nádherné, skoro až 1m vysoké stonky, velké bílé trumpety květů jako kdyby rezonovaly ve vzduchu a vše kolem se zdálo tak elegantní. Elegantní květiny s nádhernou omamnou vůní. Existují v mnoha barevných odrůdách.


Zkoušeli jste někdy lilie pěstovat? Začíná léto a interiéry řady hradů, zámků a dokonce i klášterů zaplavují květiny.

Aby ne, jarní výstavy kamélií jsou už dávno za námi a na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky