úterý 24. června 2014

Úprava trávníku

Jistě chcete mít dokonalý, krásně zelený trávník sotva sleze sníh a sluníčko vystřelí první paprsky. Pokud mu co nejdřív poskytnete patřičnou . Sekání je velmi potřebná věc pro udržení kvalitního trávníku. Sekat lze všechny druhy trav, ale s jinou četností sekání během roku.


Součástí vzorné úpravy trávníku jsou i čisté a ostré linie u obrubníků. Ořez trávníku zakončeném plastovým obrubníkem je nutné provést ručně, nejlépe nůžkami .

Na jaře je třeba trávník provzdušnit, zlikvidovat mech i dvojděložné plevele, odstranit krtince a nerovnosti, dosít holá místa. Nezapomeňte na dostatečnou . Po zimě je trávník většinou v dost špatném stavu, pokud chceme mít kolem domu a na zahradě hustý travní koberec, musíme mu trochu pomoci. Hustý zelený koberec trávníku je víc než jen okrasa zahrady. Už dva čtvereční metry vyprodukují množství kyslíku potřebné pro jednoho člověka. Trávníky - Příprava půdy - Výběr travní směsi a využití trávníku - Vlastní výsev.


Obvykle je úprava terénu v rámci projektu zahrady rozpracována ve formě . Vertikutace není úprava půdy.

Při nesprávném použití velmi rychle snižujete účinnost stroje. Přílišná hloubka je velká zátěž pro jeho motor a . Stejně tak se liší údržba trávníků plnících pouze estetické aspekty a. Zkoušel jsem používat hrábě (s těmi tenkými dráty), ale . Odstranění mechu z trávníku. Mechy se v trávníku šíří vegetativním a generativním způsobem. Mechy znehodnocují trávník z jeho estetického a také užitkového . Vzhled trávníku ovlivňují také estetické aspekty, jakými jsou tvar a rozdělení zelených ploch, integrace chodníčků, ale také úprava okrajů trávníku např. Travní plsť se potom musí z trávníku mechanicky odstranit.


Některé nové vertikutátory současně po prořezání . Od vertikutace, přes jarní výživu a dosev trávníku. V oblasti péče o zeleň nabízíme komplexní služby. Děláme sekání trávy , zavlažování atd. Pomoc při problémech s trávníkem.


Rekonstrukce a údržba trávníku — Polopatě, Dana Makrlíková vám ve své rubrice Rady do zahrady ukáže, jak rekonstruovat trávník , kterému . Provzdušňovač trávníku , benzín. Zajišťuje lepší dýchání trávníku.

Propichuje půdu trávníku tak, aby se ke kořenům mohl opět dostat vzduch, vláha a živiny. Portál o životním stylu InMagazin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky