pondělí 16. května 2016

Linum perenne

Rostlinu řadíme do čeledi Linaceae – lnovité. Domovem trvalky jsou skalnaté a travnaté horské svahy střední a jihovýchodní Evropy. Listy jsou úzké, čárkovité, modrozelené. Trvalka dorůstající do výšky 40cm, s modro-fialovým květem.


Kvete v průběhu června až srpna.

Přírodní rostlinyVendula Janatková. Doba květu: červen – září. Len modrý je vytrvalá rostlinka, které se dobře daří hlavně na skalkách. Linum alpinum ß elatius Wahlenb.


Dá se použít do suchých vazeb nebo . V ČR je vyhynulý, dříve se vyskytoval v okolí Všetat a Libice nad Cidlinou, na tzv. Features 5-petale sky blue flowers which open .

It is in flower from Jun . This compact selection forms a bushy mound of small, ferny . Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Nebesky modré květy lnu, společně s vzdušným vzhledem rostliny mohou být vítaným doplňkem . Mapovanie výskytu na Slovensku. Huge range of seeds, bulbs and plants available. USDA PLANTS Symbol: LIPEU. Many slender wands carry cascades of silken pale blue flowers.


A beautiful small border plant with pale blue flowers in June and July. It blooms for weeks from late spring to mid . Seed Life Cycle, Perennials. Light Requirements, Full Sun.


Flower petal color: blue to purple. Len modrý, až 1centimetrů vysoká okrasná rostlina, vytváří krásné dlouhotrvající květenství. Květy jsou blankytně modré se žlutými středy a můžeme se z nich . Perky little sky blue flowers on light and graceful arching branches.

The blue blossoms are a delicate addition to your . In general, flax is an annual or short-live semi-evergreen. Sharp discontinuities in chromosome number and type of breeding system provide more satisfactory characters for classifying the . A low maintenance perennial, drought resistant and great for growing in borders. Classic white flowers that will add lots of character.


Stems ascending or erect, usually unbranched.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky