čtvrtek 31. března 2016

Jetel inkarnát

Jedná se zpravidla o jednoletou, občas . Na jednom místě nevydrží růst více let, protože špatně zvládá podzimní mrazy a suchá období. Pěstitelská plocha v ČR není v současnosti příliš velká a lze ji jen . V minulosti tomu tak nebývalo a. Kvůli nižším výnosům, než má jetel luční, se používá především jako zelené hnojivo .

Slovensky: Ďatelina purpurová. Trifolium incarnatum - jetel inkarnát (jetel růžák, jetel nachový). Přírodní rostlinyVendula Janatková. Doba květu: květen – září.


Jetel purpurový, jetel inkarnát , semínka ke klíčení. Jeho malá semínka mají tvar ledviny a jsou . JETEL NACHOVÝ ( INKARNÁT ).

Jetel inkarnát patří do čeledi bobovitých. Jednoletá přezimující, rychle se vyvíjející odrůda středně . Ozimá, rychle rostoucí meziplodina s jarním kvetením. Vhodný k předpěstování pro pozdní . Kvete od-do, Květen - Srpen.


Lodyha přímá nebo krátce vystoupavá, 20– 50 . Netuším proč inkarnát a ne jiný jetel či jinou rostlinu s hlízkatými bakteriemi na kořenech. Zpočátku jsem mu docela záviděl, že má v doletu . V katalogu nemáme podrobnější informace o jetel inkarnát. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Včelí med Skalický - Lenka a Milan Skalických přidal(a) nové fotky.


Fotka uživatele Včelí med . U směsi Rebenfit zůstávají ve 2. Pole s tímto červeným jetelem se často nevidí, ale objevili jsme ho a využili k fotografování. Bobovité jetel inkarnát jetel zvrhlý vikev panonská vičenec ligrus tolice dětelová štírovník růžkatý jetel luční jetel plazivý tolice vojtěška ptačí noha .

Květní hlávky vytváří jetel kulovité, podepřené velkými palisty, krátce stopkaté nebo až. Pro časnou pastvu, i směsi s jílkem . V přírodních vědách, konkrétně v geologii je i. Poloviční výnosy ve srovnání s jetelem lučním (- t.ha -sena). Jetel nachový – inkarnát dorůstá výšky 50–cm.


Meziplodina s protierozním efektem. Odrůda určena do směsek s ozimou vikví nebo jílkem mnohokvětým.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky