čtvrtek 11. prosince 2014

Listové kaktusy

Všechny kaktusy nemusí vypadat jako pichlavý jehelníček. Některé jako by naopak sestávaly pouze ze zelených dužnatých listů. Sú to epifitné kaktusy najčastejšie z rodu Epiphyllum (resp.


Philocactus). Medzi epifitné listové kaktusy sa zaradzujú aj rôzne vianočné, . Dovoluji si navrhnout další téma a to tzv.

Epifytické kaktusy jsou kaktusy rostoucí v tropických vlhkých oblastech epifyticky. Kaktusy odrůd Epiphyllum nazývané pro jejich vzhled listovými kaktusy , mají květy podobající se spíše orchidejím. Pokud chceme, aby nám kaktusy rostly do krásy, musíme se snažit. Mezi ně patří listové nebo mrazuvzdorné druhy, o nichž si povíme někdy . Hnojení: V době vegetace hnojíme každých dní hnojivem na kaktusy.


Množeni : Množíme listovými výhony, které před zasazením do písku necháme několik . EPIPHYLLUM - LISTOVÝ KAKTUS.

Zpět do fotogalerie První listový kaktus pěstovala moje babička a už tehdy se mi líbil. Budu se snažit napěstovat rostliny pro zakoupení. Můžeze zkusit nějaká málo trnitá Gymnocalycia, Notocactus, nějaké listové kaktusy.


Větší výběr bude mezi sukulenty typu Crassula atd. Listové kaktusy epifylum (Epiphyllum) občas zalejte, aby substrát celkom nevyschol. Optimálna teplota na ich prezimovanie je o niečo vyššia, . Rozlišujeme tedy sukulenty listové a stonkové. Stonkovými sukulenty jsou třeba dlouho známé kaktusy z Ameriky, ale také mnohé pryšce a převážná většina . Správně se kaktusy přes zimu nesmí zalévat a tak jsou často jejich „těla“ seschlá a jakoby svraštělá, což se netýká listových kaktusů , . Od ostatních rostlin se kaktusy svým vzhledem nápadně odlišují, a ačkoli se to nezdá,.


Minimalizace listové plochy u kaktusů je vzhledem k suchým a horkým. Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Květ Kaktusu. Obrázky zdarma z Květ Kaktusu.


Rostlina, Listové Kaktusy , Květ, Kaktus. Možnost celoročního pěstování kaktusů venku v podmínkách střední Evropy asi . Kaktusy a sukulenty u vás budou jako v bavlnce, když jim zajistíte podmínky, jež potřebují.

Okrasné listem , do stínu i sukulenty. Pěstitelé dělí své oblíbené suchomilné rostliny na KAKTUSY A SUKULENTY. VÁNOČNÍ KAKTUSY- SCHLUMBERGERA- LISTOVÉ KAKTUSY.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky