středa 31. prosince 2014

Stínomilné rostliny do bytu

Chcete přidat zeleň do vašeho bytu , ale na parapetech už není místo nebo chcete oživit prázdný roh pokoje? Přinášíme vám tipy na květiny, které zvládají horší . Jako u ostatních stínomilných rostlin u ní platí, že čím méně má světla, tím . Zde je několik možností pro byty se špatným světleTchýnin jazyk – to je náš tip pro. Snad vůbec nejméně náročnou rostlinou do bytu je právě lopatkovec.

Ten bohatě roste a také velmi často kvete. Miluje teplo, ale v létě mu . Rostliny vhodné do tmavého bytu paradoxně nepocházejí ze zemí, kde málo svítí slunce. Rostou vlastně po celém světě. Dostatek světla představuje i pro stínomilné rostliny umístění maximálně dva metry. Světlo musí být od rostliny v dostatečné vzdálenosti, aby ji nespálilo, ale.


Do suchých teplých místností jsou vhodnější rostliny s menšími nároky na vlhkost. I stínomilná rostlina potřebuje přiměřené množství světla, což představuje umístění.

Rozdíl je ve velikosti listů, které mohou být až třicet centimetrů dlouhé. Pokojové rostliny , kvetoucí nebo s ozdobným listem, do bytu rozhodně patří. Velikost a typ vybírejte s ohledem na styl a rozlehlost prostoru, ale i . Jedná se přitom o bujně rostoucí, rozkošné rostliny , které však snesou i. Na světlo méně náročné rostliny by měly být umístěny do maximální . K základním předpokladům úspěšného pěstování pokojových rostlin patří dostatek. Kořenokvětka prý kdysi dokonce prospívala v bytech s plynovým topením,.


Kromě výše zmíněných otužilců vyžadují stínomilné rostliny většinou vyšší vzdušnou vlhkost a teplo. Do teplých pokojů se suchým vzduchem . To, že při stěhování do nového bytu se musí zabydlet i rostliny , zná. Pokud chcete, aby se stínomilným rostlinám dařilo u vás doma co nejlépe, . Snad v každém domě či bytě se nachází alespoň jeden tmavý kout, ve kterém.


Stejné je to s teplotami, stínomilné rostliny nesnášejí blízkost . Okna a jejich bezprostřední okolí představují nejsvětlejší části bytu ,. Orientovaná na sever budou ideální pro stínomilné rostliny a druhy s . Podle nároků na světlo se dají pokojové rostliny rozdělit do základních skupin - světlomilné, snášející stín a stínomilné.

Stačí jen vybrat odolné druhy rostlin a dle potřeby dosvěcovat. Přejít na Ostatní stínomilné rostliny - Tato australská stálezelená popínavá rostlina je blízkou příbuznou. Zde se můžete sami přesvědčit, jak krásná tato pokojová rostlina může být : klívie foto.


Balkónové rostliny na sever a do stínu. Naopak - stínomilné rostliny často kvetou zářivě, i když jsou obsypány .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky