úterý 30. prosince 2014

Luční rostliny

Na loukách nacházíme kulturní víceleté trávy, jeteloviny a luční plevele. Produktem luk je píce určená pro krmení zvířat. Louky můžeme rozdělit do několika . První řadu lučních rostlin určitě znáš.


Do okének napiš jejich názvy.

Web obsahuje vyfocené a popsané rostliny z volné přírody ČR, skleníků i rostliny vyfocené v. Kuklík městský, Kerblík lesní, Rozrazil ožankovitý, Psárka luční. Vyberte si rostlinu podle počátečního písmene, podle třídy nebo podle čeledi. Zobrazuje se stránek z celkového počtu stránek v této kategorii. Rostliny s fialovými květy“. Cardamine pratensis), lidově „slepička“, je vytrvalá bylina z čeledě brukvovitých.


Kohoutek luční (Lychnis flos-cuculi) je dvouletá až vytrvalá bylina z čeledi hvozdíkovitých.

Vydala firma Diatext - učební pomůcky, Moravská Třebová. Rovnovážný stav lučního společenství je dán mnoha vlivy a také vzájemným poměrem mezi jednotlivými skupinami rostlin. Tedy rovnovážným zastoupením trav, . Odhaduje se, že všech cévnatých rostlin světa je entomogamních, tedy potřebují opylení hmyzem, aby mohly . A především květ jetele, který má léčivé schopnosti, které . Luční rostliny a jejich opylovači - O projektu. LUČNÍ ROSTLINY - poznej podle popisu. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.


Celá rostlina ostře chutná a je mírně jedovatá. Dobytek ji nežere a zemědělci ji nemilují, neboť znehodnocuje luční trávu. Lýkovec jedovatý, Mařinka vonná. Květiny rostou na zahradách, polích, loukách i ve vodě.


Zahradní rostliny pivoňka karafiát. Polní a luční rostliny jetel luční chrpa . Tato kniha je určena zejména dětem, které rády chodí do přírody a obdivují její krásu.

Najdou zde návod na správné lisování i sušení, ale i mnoho užitečných . Má přímou, čtverhrannou a vystoupavou . Online knihkupectví Knihy. Tisíce spokojených zákazníků. Mohou být malým záhonkem lučních květů a pestrosti, nebo mohou pokrývat většinu. Následující kompozice přírodních rostlin jsou originální možností pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky