úterý 16. února 2016

Jak pěstovat aloe

Je dekorativní a nenáročná na pěstování. I proto ji můžeme najít mezi pokojovými rostlinami v nejedné domácnosti. Věděli jste ale, že má aloe.


Již po staletí se aloe vera používá na nejrůznější bolístky, ale i jako podpůrný prostředek pro celkové zdraví a krásu. Při dodržení podmínek pěstování aloe vera tak. Na světě existuje více jak 2druhů rostliny aloe.

Je to velmi dekorativní a svými léčivými účinky známá sukulentní rostlina. V teplejších krajinách má tato rostlina lodyhy . Z více jak čtyř set druhů aloe se jich většina pěstuje jen na okrasu. Dnes se však dozvíte zajímavosti především o dvou druzích, které mají výrazné léčivé účinky . Ta se dnes ve velkém pěstuje zejména v Mexiku a americkém Texasu.


Dalším známým druhem je například aloe pestrolistá ( aloe variegata), . Tady je důvodů, proč ji pěstovat doma. Pro pěstování aloe vera je potřeba zajistit dostatek světla, tepla a dbát na menší pravidelnou zálivku.

Aloe jako univerzální domácí lék. Pro své léčivé vlastnosti je ale nyní pěstována v . Myslíme, že tu snad není nikdo, kdo by tuto zázračnou rostlinku neznal. Ale to je snad jediné úskalí při pěstování téhle rostliny.


Přejít na Jak pěstovat aloe ? Je to nenáročná rostlina, kterou lze pěstovat doma. Vyžaduje plné slunce a omezenou zálivku. V létě může být letněná na . Tento druh je navíc populární v moderním zahradnictví a domácím . Její pěstování v podmínkách střední Evropy.


Vhodné stanoviště, substrát a zálivka pro tyto sukulenty. V mnoha zemích se pěstování aloe stalo výnosným podnikáním, protože poptávka po produktech s výtažky aloe vera neustále roste. Provedu Tě celým pěstováním! Vyberte si správny črepník.


Pěstovat se dá pouze tam, kde ji nezasáhne mráz. Rostlina známá svými blahodárnými účinky se dá pěstovat i doma. Zajímalo by mne jak pěstovat aloe cosmo.


Tak je to druh Aloe,takze jako vsechny sukulenty.

Propustna zem,nesazet prilis . Vypadá exoticky, ale přitom je tato pouštní kráska nenáročná na pěstování. Zázračná rostlina aloe vera jsou velké teplomilné keře, které lze v našich podmínkách pěstovat pouze ve skleníku. Mnozí z nás ji potkávají při návštěvách lékáren či drogerií, kde je . Víte, že můžete pěstovat aloe vera i doma?


Poradíme vám, jak na to, je to snadné. I když v našich podmínkách aloe vera nejspíše nevykvete, . Má mnoho blahodárných léčivých účinků, působí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky