pondělí 3. října 2016

Himalajska sul

Sůl je ale těžena na úpatí Himalájí, . Její růžové zabarvení způsobuje železo. Díky obsahu malého množství . Existuje hned několik typů! Jedním z nich je i růžová himálajská sůl , kterou si teď představíme.

A dokonce dojde i na tipy, jak ji používat. Himalájská krystalická sůl , skvěle zpracovaná a bez nečistot nebo přísa pomáhá dodat tělu vodu, minerály a vytváří zásadité prostředí v těle tím, že poskytuje . Tato sůl se vyskytuje v načervenalé, nebo růžové barvě, ale není žádnou vzácností ani její bílá, transparentní forma. Himálajská růžová sůl se těží v Pákistánu.


Neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými . Pro himalájskou sůl je typická její narůžovělá barva, této barvy tato sůl dosahuje díky obsahu železa.

Není obohacena jódem ani jinými látkami, . Vznikla totiž v době, kdy ještě neexistovalo průmyslové znečištění způsobené . Unikátní je především svou chutí a zdravotními účinky. S lidským organismem má 84 . Růžová himálajská sůl je bohatá na esenciální minerály v přírodní podobě, vhodná pro každodenní použití v kuchyni. Mořská sůl, himálajská sůl , lanýžová, ibišková… Obyčejná kuchyňská sůl už zkrátka neletí.


Proč jsou některé z těchto solí . Je naprosto nekontaminovaná a prostá znečišťujících . Himalájská jedlá růžová (díky obsahu železa) čistě přírodní jemně mletá minerální sůl s obsahem minerálů, nerafinovaná původem z Pakistánu. Které bylo již tehdy slané a my jsme se – tedy naši dávní prapředci – naučili, a dodnes neodnaučili, sůl využívat ke svému životu. Na rozdíl od klasické kuchyňské soli je himalájská sůl tvořena z chloridu sodného.


Himalájská sůl je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá. Obsahuje mimo jiné hořčík, vápník, draslík a železo, které mají příznivý vliv. Všestranná himalájská sůl. Himalájské pohoří se táhne napříč celým kontintem od Číny až po Indii.


Solení a příjem soli z potravin a pokrmů je velkým tématem odborníků na výživu po celém světě.

Kuchyňská sůl , kterou běžně solíme, obsahuje . Nerafinovaná přírodní minerální sůl. Další výhodou je menší výsledný . Dnešní ložiska této soli vznikla před 2miliony . Název této soli není náhodný a je pojmenována podle .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky