středa 15. února 2017

Užitkové rostliny

Užitkové rostliny , neboli plodiny jsou rostliny dávající člověku ať už přímo, či nepřímo nějaký užitek. Používají se velmi často jako potrava nebo jako krmivo. Provázejí člověka od prehistorie. Později přechod k záměrnému pěstování.


Rostliny planě rostoucí a pěstované, jejich vztahy, biologická rozmanitost, její význam a ochrana.

Vznik a vývoj kulturních rostlin , genová centra . Přehled a pěstování různých druhů užitkových rostlin na zahrádce. Jsou to zejména různé léčivé byliny vhodné pro domácí léčení. Ovocné a užitkové rostliny.


Bylinky a léčivé rostliny . Speciální gel, bohatý na živiny, slouží jako základní prvek, do kterého se zasadí semena, aby . Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst.

Title: Tropické užitkové rostliny. Abstract: Ovoce je důležité, neboť obsahuje látky, které jsou nezbytné pro zdraví. Abstract: Práce se zabývá užitkovými rostlinami a možnostmi jejich využití v zahradní a krajinářské tvorbě. V teoretické části jsou popsány způsoby práce s . Krátká anotace: Znalost kulturních rostlin, co všechno pěstujeme na zahrádkách i na polích, je potřebná od školního věku . Netradiční užitkové rostliny na zahradě — Polopatě, Mezi běžnou zeleninou se čas od času objeví i nové či netradiční druhy. V této knize se zábavnou formou dozvíte řadu zajímavých informace o světě květin, trav a užitkových rostlin.


Naučí vás rostliny nejen určovat, ale prozradí i . V katalogu nemáme podrobnější informace o PLAKÁT UŽITKOVÉ ROSTLINY ZEMĚDĚLSKÉ ROSTLINY. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které . Kniha vedle základní botanické charakteristiky tropických a subtropických užitkových rostlin uvádí údaje o jejich hospodářském významu a rozšíření. V přírodě je tolik věcí k objevování! Víte, jak vypadá silenka dvoudomá, kdo přivezl tulipány do Holandska a zda se dá hluchavka jíst?


Druhé, upravené a doplněné vydání. Tisíce digitalizovaných knih a periodik z českých knihoven na jednom místě.

Vyučovací předmět: Prvouka. Tematická oblast: Živá příroda. Označení DUVY_32_INOVACE_16. Výkup knih, učebnic a časopisů. Kniha obsahuje základní botanickou charakteristiku tropických a subtropických užitkových rostlin.


Komentovaná prohlídka venkovní expozice s kurátorkou Klárou Lorencovou, která vás seznámí s užitkovými rostlinami Nového světa. Květiny, užitkové rostliny a trávy. V originále „DK Handbooks - Herbs“. Názorné fotografie detailně zobrazují více než 7rostlin z celého světa.


Výstižný a srozumitelný text . Název anglicky: Utility Plants of Subtropics and Tropics.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky