pátek 17. února 2017

Plody dužnaté

Přejít na Suchý nebo dužnatý - Suché plody. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Podle kvality oplodí se plody pravé rozdělují na suché a dužnaté.


Pukavé plody mají suché oplodí . Podle typu oplodí dělíme plody na dužnaté a suché.

Procvičení a utřídění znalostí z kapitoly STAVBA ROSTLIN- PLODY. Po dozrání mají měkkou dužinu. BOBULE – uvnitř mají rozptýlená semena. PECKOVICE – obsahují semeno (pecku).


Anotace – cílem prezentace je popis stavby semena a plodu rostliny a jejich členění. Klíčová slova – semeno, plod , plodenství, souplodí, dužnaté plody , suché . Soubor plodu se nazývá plodenství.

Anotace Pracovní list a test jsou určeny k výuce tématu plody dužnaté – typy plodů“. PLODY suché dužnaté pukavé nepukavé poltivé bobule peckovice malvice nažka oříšek obilka měchýřek lusk šešule šešulka tobolka struk dvounažka tvrdka. DUŽNATÉ PLODY : DRUH PLODU. Nejen květy, ale i plody mohou na rostlině vyrůstat ve skupinách:. Krytosemenné rostliny – květy a plody.


Plod vzniká přeměnou semeníku. Semena jsou uloženy volně v rosolovité dužině. SUCHÉ PLODY NEPUKAVÉ-OŘÍŠEK.


Květy slouží rostlině k rozmnožování, protože z květu se vyvine plod a ten obsahuje jedno nebo více semen. Květní lístky – různě barevné, lákají hmyz. Uzavírá jedno či více semen a chrání je během jejich zrání. Velmi často přispívá také k jejich . Popiš stavbu dužnatého plodu - přiřaď správně pojmy. Plody se semeny v jádřinci se nazývají.


Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Pokud se na vzniku plodu podílí pouze gyneceum, jedná se o plody pravé, pokud. Na povrchu je slupka , pod ní semena s dužinou. Je jedlý, má močopudné účinky a obsahuje velké množství vitamínu C. Mochyně – židovská třešeň.


Bobule – semena jsou rozptýlena v dužnině.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky