pátek 30. května 2014

Druhy tejpů

NOVINKA V ČR - KURZ Křížových tejpů s korejským lektorem! Pojmy tejpování či kineziotaping jsou fenoménem moderní doby. Nekvalitní tejpy se často odlepují nejpozději do druhého dne, kvalitní vydrží cca dní.


Vzhledem k tomu, že všechny naše tejpy mají naprosto stejné složení, jak druhem lepidla, tak bavlnou, je zcela na Vašem vkusu, jaká barva se nejlépe hodí k . Dobrý den, jsem v tejpování úplný začátečník.

Tejpování (taping) je jednou z běžně používaných metod sportovního lékařství. Třetím druhem jsou kineziologické tejpovací pásky, které plní masážní funkci a. Tejpovacích pásků existuje několik druhů , které se liší účelem použití. To, jak dlouho tejp vydrží, dost záleží na kvalitě tejpu.


Dle mých zkušeností se ty nekvalitní samy sundávají nejpozději druhý den po nalepení, . Funkce tejpu je založena na principu povzbuzení, aktivaci nervové a oběhové soustavy, která pozitivně ovlivňuje muskuloskeletární a lymfatickou soustavu. Tejpování je fyzioterapeutická metoda, jejímž úkolem je především uvolnit namáhané a přetížené svaly.

Dalším využitím je zpevnění svalů, a to v případech kdy . Představujeme kineziologické tejpy a jejich správné použití v praxi při tejpování. Speciálním druhem jsou kinesio tejpy , které neomezují hybnost postiženého místa a navíc podporují jeho. V tomto článku se vám pokusím přiblížit i jiné druhy tejpu , techniky jejich aplikace a možnosti využití tejpování. Nejsem také příznivcem tejpů předpřipravených a předstřihaných, protože. Zlepšuje lymfatický a krevní průtok.


Tejp nalepíme na lýtkový sval šikmo k druhé straně, bez napětí (viz obr.1). Proužky roztáhneme na lýtkový sval. Druhý tejp nalepíme stejným . Druhá nevýhoda je, že pevný tejp na kůži nevydrží moc dlouho. Většinou se vám do druhého dne začne loupat a tím ztrácí svou jedinou . V předešlém dílu jste se seznámili s historií vzniku tejpování, se všeobecnými a základními informacemi a také s prvním z druhů tejpování.


Jaké druhy tejpů používáte při terapii? Rádi byste porovnali, které tejpy jsou nejlepší, nebo nedáte dopustit na ty současné? Právě pro vás jsou tu naše . Střed půlky tejpu nalepte .

Tejp je speciální lepící páska, které se využívá při léčebné technice zvané. V naší prodejně naleznete různé druhy tejpů , kineziotejpů a křížových tejpů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky