pátek 16. května 2014

Chia semínka co to je

Zajímalo by vás, proč semínka chia dostala hrdé označení superpotravina? Třeba proto, že při dietě pomohou od pocitu hladu, diabetikům . Najdete zde vědecky ověřených léčivých účinků chia semínek a dozvíte . Téměř všechny sacharidy v. Chia semínka a jejich léčivé účinky, použití, recepty a další informace!

Je pěstována pro jedlá semínka zvaná chia. Je to jednoletá rostlina vysoká přes jeden metr, s bílými nebo fialovými květy. Rostlinu znali už staří Aztékové a . Víte, že chia semínka dokáží zajistit tělu energii a zároveň hubnout bez pocitu hladu?


Dodají tělu pořádnou dávku vápníku, zdravých tuků a . Jak je jíst a jaké jsou nejlepší nebo nejjednodušší recepty? Tvořila významnou součást jejich stravy v kombinaci s fazolemi, . Jsou velmi oblíbená pro svou jednoduchou .

Tyto hydrofilní vlastnosti . Chia semena (Salvia hispanica, Chia seeds, hovorově chio nebo čia semínka ) patří mezi silné antioxidanty, superfoods, jsou zdrojem nenasycených mastných . Superpotravinou, tedy téměř komplexní potravinou díky vysokému . Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. Semínka hýbou světem stravování. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, . Ta se pěstuje právě pro její semínka. Výhody a využití Chia semínek. Je mnoho různých důvodů, proč chia semínka jíst.


V tomto článku si řekneme něco o tom, jakým způsobem můžete chia semínka konzumovat. Jako přirozenou součást svého jídelníčku užívali chia . Toto je druhá část článku o chia semínkách , první část najdete zde. Chia či lněná semínka jsou moderní a ke zdravé stravě bezpochyby patří.


I zdánlivě nevinné semínko však musíme zařazovat do jídelníčku s . Snižují hladinu krevního cukru, zlepšují trávení a hubnutí. Měla by dodávat energii, podporovat hubnutí nebo omlazování organismuFoto: .

V ČR se prodávají toxická chia semínka z Paraguaye. Velké nezávislé testy A DOST! Mimo jiné podporují správnou funkci hned několika našich životně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky