čtvrtek 29. května 2014

Dýňová semínka

Díváte se s nedůvěrou na ostatní, kteří zobají dýńová semínka o sto šest? Zkuste to taky a uvidíte, co se bude dít! Dýňové ( tykvové ) semínko , přírodní zdroj zinku, podporuje růst vlasů a nehtů, brzdí rakovinné procesy, působí příznivě na prostatu.


Více o dýňových semínkách si . Jak zpracovat dýňová semínka? Vyřezávali jste s dětmi dýňové strašáky nebo jste vařili dýňovou polévku a zbyla vám semínka ?

Dodávají polynenasycené mastné kyseliny . Původem jsou hlavně z tropické Afriky. Pomáhají jako prevence nemocí, při problémech i jako zdroj zinku. Dýňová semena - Dýně je bylina z čeledi tykvovitých. Hledáte inspiraci jak si zpestřit jídelníček?


Obsahují mnoho cenných minerálů a . Jsou vhodným zdrojem vitamínu A, E a kyseliny listové. Je vhodné je před konzumací na několik hodin namočit do hrnku s vodou, čímž se .

Jak opražit dýňová semínka. Při podzimním zpracování dýní semínka vyhazujete, ale co takhle připravit si z nich chutnou a zdravou svačinku? Prostata není jediný zdravotní problém, který dýňová semínka pomáhají řešit a nebo přesněji, kde fungují jako prevence. Ochrání nás před nemocemi srdce a cév a dokonce i před obávanou rakovinou.


Dále obsahují také fytosteroly, což jsou . Nic z dýně nepřijde nazmar. Co s dýňovými semínky - jak naložit se semínky dýně. Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí v biokvalitě. Hodí se do polévek , salátů nebo k pražení. Semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke . Výjimečné vlastnosti, složení, široké využití do různých receptů a skvělá ořechová podchuť, jsou důvodem proč by se měly semínka zařadit do . Dýňový olej je lisovaný za studena přímo z dýńových semínek a používá se jak pro vnitřní, tak vnější účely.


Ptáci se jimi živí celou zimu a kruté mrazy přežijí. Například díky zinku v dýňových semínkách budete . Tmavě zelená semínka se získávají ze speciálních odrůd dýní, protože nemají tuhou slupku a nemusí se loupat. Patří k jedněm z nejvýživnějších semínek vůbec. Podzimní období patří chutným a zdravým dýním.


Chystáte se na dýňovou polévku či jiný pokrm z dýně?

Pokud ano, určitě nevyhazujte. Ořechy a semínka , ať již slunečnicová, lněná, sezamová, maková a zvláště dýňová jsou velmi prospěšné našemu zdraví. Skvělá chuťovka pro dlouhé chvíle u televizní obrazovky - pražená semínka.


Dýně a jejich semena byly ceněny již americkými indiány pro jejich výživové a léčebné vlastnosti, jež byly v posledních letech experimentálně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky