úterý 13. května 2014

Roubování třešní v létě

Nám se u třešní celkem osvědčilo roubování v létě - koncem července, počátkem srpna, ze stromu na strom. Při roubování za vegetace vám odpadne starost s uskladněním roubů. V roubování třešní se mi osvědčil následující postup. Máte-li zahradu s ovocnými stromy, můžete si díky roubování rozmnožit. Rozlišujeme dvojí očkování: Očkování na spící očko a očkování na bdící očko.


Pro roubování je nejvhodnější čas brzy zjara, kdy se stromy teprve začínají probouzet. Obvykle platí pořadí v roubování , kdy jako první je na řadě angrešt a rybíz, pak třešně a višně, dále meruňky, švestky, slívy a nakonec . Američan vytvořil roubováním strom plodící druhů ovoce. Pro Chorvaty jde o nejlepší výsledek v historii, dosud byli nejlépe třetí rovněž před lety.


Vhodná doba k roubování , uskladnění roubů, pomůcky a postup. Jádroviny do let, třešně a višně do let, slivoně a meruňky do 10. Až do doby roubování uložíme výhony v chladnu tak, aby nenarašily, . Třešně - odrůdy, podnože, pěstování. Poradím vám, jak správně postupovat při roubování. A) U třešní a višní provádíme odběr roubů v prosinci.


Václav Mácháček názorně předvede jak správně naroubovat třešeň. Jak ovocné stromy správně roubovat , vám poradí následující řádky. Roubování ovocných stromů. Mohou zajistit pokračování své oblíbené staré odrůdě, vyzkoušet zajímavé novinky . Nastává sladká sklizeň, čas řezu a roubování ovocných stromů i jehličnanů,.


A i když je léto pomalu za vrcholem, stále můžete vysévat novou. Začínáme s roubováním ovocných stromů roubování , očkování, řez, ovocných,. Tento sad je pravidelně kontrolován ze strany . Letní řez, řez broskvoní,.


Před sklizní většího množství měkkého ovoce - třešní a višní, si dopředu. Při teplém létě stříkejte ještě jednou v polovině srpna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky