pátek 23. května 2014

Lilie zlatohlavá

Roste prakticky v celé Evropě a také ve . Ohrožení: Podle Červeného seznamu je lilie zlatohlavá zařazena ke vzácnějším druhům, které vyžadují další pozornost (C4), podle zákona je . Llilie zlatohlavá - Lilium martagon - semínka. Lilie je vytrvalá bylina rostoucí v lesích a na loukách po celé Evropě. Jemná, velmi intenzivně zbarvená a vonící cibulovina se pěstuje také v zahradách. Občas se pěstuje přírodní druh lilie zlatohlavé , ale více se pěstují hybridy, mezi jejichž rodiče patří právě L. Lilie zlatohlavá patří mezi naše původní druhy.


Podrobný popis produktu Lilium martagon - lilie zlatohlavá , zlatohlávek. V Červeném seznamu je zařazena k . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Liliopsida - rostliny jednoděložné řád . Květy růžové barvy se zřetelnými tečkami. Dorůstá výšky - 1cm. Jak vypěstovat Lilii Zlatohlavou z cibulek ? Výsadbu cibulek provádíme od září až do prvních mrazíků, popřípadě od března do dubna. Rozsáhlý komplex typických bělokarpatských luk s rozptýlenými dřevinami a menšími mokřady.


Kupuji a vysévám martagony každým rokem na jaře. Málokdo popisuje výsledky v dalších létech. Popis a fotografie druhu Lilium martagon, ľalia zlatohlavá, lilie zlatohlávek.


Mapovanie výskytu na Slovensku. Cestou nacházíme tento nádherný a státem chráněný druh divoké lilie. Stránky kampaně Českého svazu ochránců přírody za záchranu ohrožených přírodních lokalit. Budu rád pokud se Vám mé fotografie budou líbit. Poznámka: Když jsem si přečetl řádky od Jostr, tak jsem se také, s velkou nedočkavostí, došel do háje na ty lilie zlatohlavé podívat.


Lilie Martagon s názvem Guinea Gold je odrůda žluté barvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky