úterý 27. května 2014

Šlechtění rostlin

Historie a úloha šlechtění rostlin ve společnosti. Zemědělství je záměrné pěstování a sklizeň rostlin a chov zvířat. Tato činnost má dopad na společnost a . Jednodomé rostliny (samčí a samičí květy jsou na jedné rostlině) - kukuřice.


Absolvent oboru je specialistou pro šlechtitelské postupy u rostlin.

Předmět Šlechtění rostlin mají zařazen studenti studijního oboru Fytotechnika aţ v navazujícím magisterském studiu. Proto je v předmětu Odrůdy, osivo a sadba . Odbor genetiky a šlechtění rostlin. Směr výzkumu: Genetika, šlechtění rostlin a kvalita rostlinných produktů.


Obory: Biotechnologie a šlechtění rostlin Pěstování rostlin Výživa a ochrana rostlin Zemědělská a lesnická fytopatologie a ochrana rostlin Rostlinná produkce. Rozsah: hodiny přednášek týdně, hodina cvičení . Plant breeding – general part. Učební text představuje základní studijní literaturu pro předmět Šlechtění rostlin – obecnou část.

Je určen pro studenty Zemědělské fakulty studijního oboru . Výběr je základním aspektem šlechtitelské činnosti a šlechtitelského pokroku. Výběrem ve šlechtění většinou rozumíme použití jedinců či potomstev ke. Funkční genomika a proteomika ve šlechtění rostlin. Název produktu: ŠLECHTĚNÍ ROSTLIN A SEMENÁŘSTVÍ – NÁVODY DO CVIČENÍ. Poslanci poukazují na to, že šlechtění rostlin je inovativní proces praktikovaný farmáři a zemědělci od počátků zemědělství.


Metoda se uplatní u rostlin , které mají tu dědičnou informaci velmi složitou. Klíč k úspěchu byl v tom, že umíme rozdělit dědičnou informaci na . Hybridní odrůdy jsou v současné době nejvýznamnějším typem odrůd některých zemědělských plodin a většiny zelenin. Nabídka vybavení, pro množení a šlechtění rostlin. Vašich rostlin či dekorační zalévací techniky najdete pouze u nás!


Obor Genetika a šlechtění rostlin. Vysokoškolská učebnice informuje o teoretických základech šlechtění a podává přehled problematiky šlechtění u jednotlivých plodin nebo skupin plodin. Tuto knihu od Vás můžeme koupit dle stavu za cenu kolem Kč. Pokud ji máte zájem prodat ozvěte se nám. Najděte nové obchodní partnery z oboru šlechtění rostlin v mezinárodní databázi firem Kompass.


Ověřené informace o firmách včetně kontaktů na manažery.

TK) - Pravidla pro převoz škodlivých organismů například pro šlechtění odrůd rostlin se asi změní podle směrnice EU, která .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky