středa 18. února 2015

Popínavé rostliny na dům

Odborníci vědí, že popínavá rostlina skutečně nijak neublíží fasádě a nezatíží vnitřní dům nadměrným množstvím hmyzu. Popínavé rostliny na domě = druhá funkční fasáda. Dům a rostlina se k sobě musí zkrátka „hodit“, jinak si „oblečením“ domu místo . Uvažovali jste o tom, že byste fasádě dali zelený kabát v podobě popínavé rostliny , ale úplně si netroufnete? Ujasněte si pro a proti a podle .

Břečťan a další dřeviny, jež se pnou po fasádě, prodlužují životnost omítky, fungují jako tepelná . Zpříjemní sezení, zakryjí nevzhlednou zeď, přívětivě působí nad vstupem do domu. Jaro je nejvhodnější dobou pro sázení popínavých rostlin. U nás bylo rozšířeno přesvědčení, že popínavé rostliny ničí fasádu, jsou.


Pokud jste na ně při svých. Zelené fasády - pěstování popínavých rostlin na zdech domů - výhody, nevýhody a mýty. Zajímavým architektonickým prvkem je zelená fasáda, tedy porůstání vnějších stěn domu popínavými rostlinami.

Domy, jejichž stěny jsou obrostlé popínavými rostlinami , mají svoje kouzlo. Dům oděný do zelených šatů je ve srovnání s šedí klasické fasády originální. Kvůli břečťanu nebo přísavníku se také nemusíte bát, že vám budou vlhnout zdi, rostliny zdivo před vlhkem chrání, navíc zdivo porostlé popínavými rostlinami v . Starý dům je opravený a některé jeho části jsou nahrazeny či upraveny. Rodinný dům na Hanspaulce získal předsazené nerezové sítě pro popínavé rostliny.


Přínosy popínavých rostlin na fasádách. Stejně jako stěnu chrání rostlina před přehříváním i celý dům. Dům obrostlý přísavníkem, břečťanem nebo kvetoucími popínavými rostlinami je nádherným dekorativním prvkem a může . Domy obrostlé popínavými rostlinami mají jedinečnou atmosféru. Branky a loubí promění liány na romantická, půvabná místa.


Fasády z popínavých rostlin , Fasáda z popínavých rostlin je nejen. Zelená fasáda zkrášlí dům , opěrnou zeď či oplocení, ale i pergolu a jinou . Jedná se o živou fasádu tvořenou popínavými rostlinami , které většinou . Zelené popínavé rostliny jednak mohou zakrýt určité stavební nedostatky, ale navíc dům přirozeným způsobem oživí, nemluvě o jejich . Někdo říká, že to vlhkost bere, někdo jiný, že ji tam drží.

Zelená clona z popínavých rostlin ochrání soukromí v domě i na terase. Při prohlížení časopisů mnohdy narazíme na domy porostlé břečťanem nebo psím vínem, loubí jakoby stvořená z kvetoucích popínavých růží či . Nechat si obrůst dům břečťanem nebo přísavníkem není jen tak. Mnozí majitelé domů mají v . Vzpěrné popínavé rostliny se popínají za pomoci bočních výhonků či trnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky