pátek 20. února 2015

Štěnice kousnutí

Zpočátku se může objevit mírné pálení. Probouzíte se s červenými štípanci na rukou, nohách a zádech? Máte podezření, že se u vás zabydlely štěnice ? Malé červené kousnutí , které . Je přitahován tělesným teplem a stejně jako komár se objevuje v noci, aby mohl . Krev je jediným zdrojem potravy pro štěnice.

Podmínkou přechodu do další fáze vývoje štěnice je, že se musí napít krve, než se z ní stane dospělý jedince. Jak se pozná kousnutí od štěnice ? Diagnostikovat kousnutí je poměrně zdlouhavá a nejednoznačná záležitost. Zadeček čerstvě napité štěnice je doruda zbarvený krví. V místě kolonie obvykle najdete svlečky a drobná bílá vajíčka.


Podle kousnutí a délky trvání než jí štípanec zmizí si myslim, že to štěnice jsou. Přítel spí vedle mě v posteli a jeho nikdy neštípla. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Ruka pokousaná od štěnic bezprostředně po napadnutí. Zhruba po 10-ti minutách od napadení štěnicemi. Nejběžnější hmyz, který vás může doma štípnout, jsou blechy a štěnice. Jakmile objevíte kousnutí od blech, naplánujte jejich likvidaci.


Netrapte se zavolejte hned a zbavte se štěnic ještě dnes a se zárukou. Kousnutí tímto hmyzem je bolestivé, někdy provázené silnou alergickou reakcí. Dospělý jedinec štěnice je 3-4mm velký, tmavě hnědé barvy, nymfy jsou slámově.


Nemusíte mít ani tušení, že spíte ve stejné posteli jako skupinka štěnic. Nejdříve třeba ve slušném hotelu nebo čisťounkém penzionu, . Jak poznám kousnutí štípnutí od štěnice ? I když jsou štěnice v našem obřím paneláku na pražském sídlišti už nějaký ten. Zvlášť když je obětí jedinec přecitlivělý na hmyzí kousnutí.


Jak léčit štípance od štěnic. Není pravda, že se štěnice dostanou jen do špinavých a neuklizených bytů – stačí si je přinést na . Kanadští vědci totiž zjistili, že štěnice mohou přenášet nebezpečné . Ani na recepci nepoznali kousnutí od štěnice a zbavili se mě s tím, že se pravděpodobně jedná o komáří štípance, na které divně reaguji, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky